Dovolj sramotnega početja: Kralj Karel naj bi bil pripravljen na spravo s Harryjem, a le pod enim pogojem ...

D.Ži
20.06.2024 10:41

Medtem ko britanski monarh bije bitko s težko boleznijo, prihajajo z dvora spodbudne novice glede močno skrhanih odnosov med kraljem in njegovim najmljajšim sinom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Princ Harry na očetovem kronanju. Uniforme ni smel nositi, tudi v prvi vrsti ni sedel. Skupnih posnetkov z očetom ni. 
Profimedia

Odnosi med princem Harryjem in kraljevo družino so že nekaj časa napeti, zlasti odkar se je ubežniški princ umaknil od kraljevih dolžnosti in se z ženo Meghan preselil v ZDA. Kot kaže, pa je njegov oče, kralj Karel III., počasi vendarle pripravljen narediti korak k spravi. 

Princ Harry v ZDA kot po tekočem traku kramlja o tem, kako hudo mu je bilo v kraljevi družini. 
Profimedia

"Kralj Karel bi rad bil bližje Harryju in imel odnos s sinom, ki bi resnično deloval. Toda to je odvisno tudi od tega, ali bo Harry izpolnil očetovo željo - da preneha pisati knjige in dajati sramotne intervjuje," je za Mirror povedal strokovnjak za kraljevske reči Tom Quinn, ki se nanaša na Harryjevo avtobiografijo Rezerva, v kateri je princ očrnil člane kraljeve družine, predvsem svojega očeta in starejšega brata princa Williama. Quinn je dodal, da bi se moral tudi Harry odreči drži večne žrtve.

Kralj Karel in kraljica Camilla na letošnjem Ascotu. Bitko z rakom kralj bije zelo korajžno. 
Profimedia

Njegovi komentarji prihajajo po tem, ko so se v začetku tega meseca pojavile govorice, da princ Harry išče dom v Veliki Britaniji. "Sčasoma je Harry začel pogrešati nekatere vidike svojega starega življenja v Veliki Britaniji. Obdobje medenih tednov, ko je v Združenih državah bilo še vse novo in vznemirljivo, se bliža koncu, Harry pa na preteklost gleda skozi rožnata očala," pravi Quinn.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta