Razlog je bolezen: Kralj Karel in kraljica Camilla bosta zapustila svoj dom, že iščeta nove zaposlene

D.Ži
12.04.2024 09:42

Čeprav je znano, da noben član kraljeve družine zares ne uživa v življenju v Buckinghamski palači, bi ta kraljevemu paru trenutno prišla zelo prav iz povsem praktičnih razlogov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Selitev v Buckinghamsko palačo bi kraljevemu paru ustrezala predvsem iz praktičnih razlogov.
Profimedia

Bitka z rakom je britanskega kralja Karla pripeljala do tega, da je pospešil vzdrževalna dela v Buckinghamski palači, da bi se lahko z ženo Camillo čim prej spet vselila tja.

Že lani so viri blizu kraljeve družine napovedali, da se bosta kralj in kraljica preselila v palačo v središču Londona, prenova naj bi bila po prvotnih načrtih dokončana leta 2027.

Kralj in kraljica sta bila na velikonočni maši odlično razpoložena.
Profimedia

Namen selitve naj bi bil kralju olajšati njegove vsakodnevne naloge, tako da mu ne bi bilo več treba potovati iz Clarence Housea, kjer je njegov trenutni dom, obveznosti bi tako lahko opravljal veliko hitreje. Par se namerava preseliti v severno krilo palače, ki je v desetletni fazi prenove, začela jo je še kraljica Elizabeta II. Tudi zasebna stanovanja so trenutno v prenovi.

Glede na to, da gre za kompleksen proces selitve, kralj trenutno išče nove sodelavce, ki bodo imeli pri tem ključno vlogo. Njegova pisarna je objavila oglas, v katerem išče ljudi za "vzdrževanje, čiščenje in nego širokega spektra notranjih prostorov in predmetov, ki morajo biti predstavljeni v najboljši možni meri".

Karel in Camilla se najbolje počutita na posestvu Sandringham.
Profimedia

V oglasu je tudi navedeno, da bodo zaposleni morali potovati v druge kraljeve rezidence vse leto in tam preživeti tudi do tri mesece. "Predhodne izkušnje v gospodinjstvu ali gostinstvu niso potrebne, so pa prednost. Bolj nas zanimata vaš proaktivni pristop in sposobnost spopadanja z novimi izzivi," piše v oglasu.

Edina neznanka ostaja, ali bo kralj Karel po selitvi v razkošno Buckinghamsko palačo s 775 sobami ohranil Clarence House kot svoj drugi dom, gotovo pa bo njegova najljubša destinacija ostalo posestvo Sandringham, kjer trenutno preživi največ časa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta