Demi Lovato sporočila, da ni več v precepu: Spet se počuti kot ženska in panseksualka

D.Ži
03.08.2022 10:20

Stala je pred straniščem in čutila, da nobena od dveh izbir zanjo ni prava. Trenutno se spet poistoveti s svojim biološkim spolom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ameriška glasbena zvezdnica Demi Lovato, ki je lani oznanila, da se ima za nebinarno osebo, je spet začela uporabljati zaimke "ona/njena" namesto "oni/njihovi". Obdobje, ko se ni želela označevati za moško ali žensko osebo je očitno, vsaj zaenkrat, za njo.

Profimedia

V zadnji epizodi podcasta Spout je voditeljica Tamara Dhia priznala Demi, da še vedno "ne razume povsem zaimka "oni". Pevka je ta zaimek uporabljala od maja 2021, ko je izjavila, da se ne opredeljuje izključno kot moški ali ženska.

Profimedia

"Ja, torej oni so, hm, dejansko sem ponovno sprejela zaimke ona/ona," je dejala Demi v podcastu. "Sem zelo spremenljiva oseba. Lani sem čutila, da je moja energija uravnotežena v moški in ženski plati. Na primer, ko sem morala na javno stranišče in sem se v hipu morala odločiti, v katero naj vstopim, na žensko ali moško, se mi je zdelo, da zame ni prave izbire. Ni nujno, da se počutim kot ženska, vendar se nisem počutil niti kot moški. Preprosto sem se počutila kot človek. In to so zame 'oni'. Gre samo za to, da se v svojem bistvu počutiš kot človek," je dejala.

Profimedia

Dodala je, da se zadnje čase spet počuti kot ženska, kar jo je spodbudilo k uporabi zaimkov "ona/ona".

Reuter

Pevka je pred tem odkrito spregovorila o svojem videnju spola in spolnosti. Med epizodo podcasta Joeja Rogana marca 2021 je razkrila, da je panseksualka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta