Pomurje

Splošna bolnišnica Murska Sobota: Za direktorja imenovali edinega kandidata

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neznan

Danes je svet zavoda soboške bolnišnice odločal o izbiri novega direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota po predčasnem slovesu Daniela Grabarja, ki po imenovanju spomladi 2021 svoj štiriletni mandat zaključuje po manj kot dveh letih. Od treh kandidatov, ki so se prijavili na razpis za direktorja, to so bili Roman Markrab, Tomaž Gregorec in Roman Ratkai, je ostal le eden. Markrab je odpadel zaradi neizpolnjevanja pogojev, Gregorec pa je celo sam umaknil prijavo, zato devetčlanskemu svetu zavoda ni preostalo drugega, kot da za direktorja murskosoboške bolnišnice imenuje Ratkaja, sicer bi morali razpis ponoviti.

Roman Ratkai si bo lahko sam imenoval svojo desno roko, v bolnišnici pa bo imel tudi prokurista, ki mu bo gledal pod prste.
Rok Šavel, Vestnik

Kot smo izvedeli, je Roman Ratkai dobil osem glasov, torej enega manj od vseh možnih. Soglasje k njegovemu imenovanju mora podeliti še vlada, a to je praviloma zgolj formalnost. Ratkai je bil pred tem znan in cenjen predvsem v finančnih krogih, z bogatimi izkušnjami na področju korporativnega upravljanja, njegovo ime pa se je pojavljajo tudi pred lanskimi lokalnimi volitvami v soboški občini. Kandidat za župana naposled ni bil, bi pa bil direktor mestne uprave, če bi bil za župana izvoljen Mitja Horvat. Ob zeleni luči vlade bo štiriletni mandat na čelu murskosoboške bolnišnice, ene največjih in najpomembnejših ustanov v regiji, začel z aprilom. Po pričakovanjih ustanovitelja, torej vlade, bo zagotovo ena njegovih prioritet sanacija finančne situacije v bolnišnici, ki se sooča z rdečimi številkami in plačilno nedisciplino.

V skladu s spremembami upravljanja bolnišnic, ki jih je sprejela vlada, bo med drugim svet zavoda po novem štel sedem članov, od tega bodo štirje predstavniki vlade in po eden predstavnik zaposlenih, zavarovancev in uporabnikov, ravno tako se uvaja možnost pomočnika direktorja, ki ga imenuje direktor za čas trajanja svojega mandata, in prokurista, ki ga imenuje svet zavoda s soglasjem vlade. Povedano drugače: Roman Ratkai si bo lahko sam imenoval svojo desno roko, v bolnišnici pa bo imel tudi prokurista, ki mu bo gledal pod prste.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?