Najboljša pomurska podjetja leta 2023: Uspeh malih in srednje velikih družinskih podjetij

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
02.10.2024 15:00

Katera podjetja so bila v letu 2023 najboljša med pomurskimi podjetji? "Mala in srednje velika družinsko vodena podjetja so postala ključna gonila uspeha v regiji," ocenjuje direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalci izbora za pomurska podjetja leta 2023, ki sta jih razglasila Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica.  
Aleš Cipot

Medijska hiša Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta že osmo leto zapored izbrali najboljša pomurska podjetja. Namen tega dogodka je povečati prepoznavnost podjetij iz Pomurja, ki s svojo uspešnostjo prispevajo k gospodarski rasti regije. Tudi letos je strokovna komisija po opredeljenih kriterijih določila zmagovalce po velikostnih kategorijah, medtem ko so bralci Vestnika z glasovanjem izbrali podjetje, ki je po njihovem mnenju najboljše.

V kategoriji malih podjetij je slavilo podjetje Apolis iz Rakičana, ki se ukvarja s sistemi prezračevanja, ogrevanja in hlajenja. Med srednje velikimi podjetji je zmagalo podjetje Virs iz Lendave, ki je eno izmed vodilnih na področju avtomatizacije, robotizacije in varilnih tehnologij. Komisija je v kategoriji velikih podjetij najbolj prepričalo podjetje Pomgrad iz Murske Sobote, ponudnik gradbenih storitev, ki deluje v Sloveniji in na Hrvaškem. Naziv najboljšega zaposlovalca je prejelo lendavsko podjetje Varis, eno vodilnih evropskih proizvajalcev gotovih kopalnic. Po izboru bralcev Vestnika pa je zmagalo Gradbeništvo Durič iz Bodonec, ki ponuja gradnjo objektov ter druga gradbena in obrtniška dela.

Slovesna podelitev nagrad je potekala v Gledališču Park v Murski Soboti, dogodka pa se je udeležil tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Zbrane sta nagovorila direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah in direktorica Podjetja za informiranje Adriana Gašpar. Slednja je v svojem govoru poudarila pomen prilagajanja in ukrepanja v negotovih gospodarskih razmerah. Po njenem mnenju je ključno, da v težkih okoliščinah ne obupamo, ampak aktivno iščemo rešitve: "Vedno lahko izbiramo, ali se bomo zaradi slabih okoliščin smilili sami sebi ali pa bomo vzeli stvari v svoje roke in porinili voz naprej." Robert Grah pa je izpostavil, da so mala in srednje velika družinsko vodena podjetja postala ključna gonila uspeha v regiji, medtem ko velika podjetja še naprej igrajo pomembno vlogo pri ustvarjanju stabilnih gospodarskih razmer. Po njegovem mnenju so ravno velika podjetja tista, ki zagotavljajo temelj gospodarske moči, stabilnosti in rasti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta