(FOTO) Ljutomer: Zombiji so preplavili mestne ulice

STA
25.06.2023 14:15

Spremljal jih je Pihalni orkester Ljutomer, za njihovo podobo pa je poskrbela mojstrica ličenja Mateja Adamović Naberšnik z ekipo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V nekaterih ameriških mestih pred nočjo čarovnic organizirajo parade, ki se jih udeležujejo predvsem zombiji. Na ulicah New Yerseyja se denimo vsako leto oktobra zbere več tisoč v zombije zamaskiranih ljudi. Tudi v Sloveniji imamo svojo zombi parado, in sicer v Ljutomeru. Ne poteka pred nočjo čarovnic, temveč v okviru Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina - v Ormožu in Ljutomeru letos med 19. in 24. junijem.

Veliko zanimanje za poslikave

In prav zadnji festivalski dan so ulice prleške prestolnice zavzeli zombiji. Živahno je bilo že v jutrajnih urah, ko se je mlado in staro začelo zbirati na Glavnem trgu, kjer je potekalo maskiranje vseh, ki so se kasneje udeležili parade zombijev. Glavna pri ličenju je bila Mateja Adamović Naberšnik, ki je s poslikavami obrazov in drugih delov telesa dokazala, da ni zaman znana mojstrica filmske maske. Ker pa je bilo zanimanje vseh, ki so se želeli vsaj za kratek čas preleviti v zombije, izredno veliko, so Adamović Naberšnikovi na pomoč pri maskiranju grozljivih podob priskočili tudi udeleženci male delavnice maske in posebnih učinkov, ki jo je od srede, 21. junija, do petka, 23. junija, vodila ravno mojstrica ličenja. 

Sklepno dejanje festivala s podelitvijo nagrad.

Zombiji so se na pohod odpravili takoj, ko je v mestu padel mrak. Pod taktirko Zombi marching banda - Pihalnega orkestra Ljutomer so se sprehodili po ulicah, poplesavali, nekateri so se zapeljali tudi z avtomobili. Od strani in na varni razdalji so jih opazovali vsi tisti, ki se za preobrazbo videza niso odločili, med njimi je bilo več otrok, ki so z radovednostjo opazovali poslikane obraze zombijev.

Pred povorko je potekal še pogovor z Johnom Mc Tiernanom, ki ga je vodil Marcel Štefančič jr.

Med seboj so se pomerili kraft pivovarji in vinarji

Živahno pa je bilo ta večer tudi na subkulturni tržnici, na kateri je bilo mogoče kupiti slike, knjige, nosilce zvoka, tudi stripe, po katerih je bilo kar nekaj povpraševanja. Precej pozornosti med mimoidočimi pa je požela tudi letošnja festivalska novost - prvi Grossmannov fantastični dvoboj, na katerem so se med seboj pomerili kraft pivovarji in vinarji. Da pa zombiji in ostali udeleženci sklepnega festivalskega dogodka ne bi bili lačni, so z lokalnimi dobrotami poskrbeli tudi na Prleški odprti kuhinji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta