(POGLED) Thompson in Hojs: Se nam bo minister opravičil, če se zgodi neprimerno hujskaštvo?

"Če so samo indici, da bi lahko na koncertu Thompsona do prekrška prišlo, še ni razloga, da prepovemo koncert." Tako nekako je minister Hojs utemeljil odločitev MNZ, ki je odpravilo prepoved koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, ki jo je pred leti izdala UE Maribor. Leta 2017 so njegov koncert prvič prepovedali zaradi poveličevanja zločinske ustaške ideologije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

UE Maribor je pred nekaj tedni ta koncert prepovedala še drugič, notranje ministrstvo pa je to odločbo odpravilo. Hrvaški rocker zdaj lahko prosto nastopa v Sloveniji. Morebiti bo našo državo celo tožil, ker mu takrat nismo dovolili peti svojim privržencem.
Ampak Thompson sploh ni moj fokus. Pod krinko umetnosti se skriva veliko svobode izražanja povsod po svetu, zato je vrtati po tem nesmiselno. Tudi jugo glasbe ne poslušam. Nobene. Razen če jo na najbolj poslušanem radiu občasno in nepričakovano zavrtijo. In to naredijo tako redko, da ni vredno menjati priljubljene frekvence. To ni moja glasba.
Subjekt mojega zanimanja je minister Hojs. Ker je na žalost tudi moj notranji minister. Ker kot politik s svojimi odločitvami pomembno vpliva na oblikovanje stališč ljudstva, na oblikovanje vrednot, na našo percepcijo realnosti. In minister je izrekel to zanimivo misel v uvodu, ki mi ne da miru. Ministru moram najprej čestitati, da je v treh mesecih, odkar je prevzel funkcijo, očitno rešil vse tekoče in doslej nerešene zadeve in se uspešno lotil tri leta starih in v procesu vsaj že dvakrat odločenih zadev.
O Thompsonu je torej rekel: "Če so samo indici, potem se ne ukrepa."

Darinka Pavlič Kamien
Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.