Z evropskim znakom kakovosti v letu 2019 nagrajeni kar za štiri projekte

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
04.01.2020 04:59

OŠ Antona Ingoliča prejela prestižno nagrado.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letošnji prejemniki nagrade Zlati kabel
Facebook Twinning Slovenija

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Center za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja sta pred kratkim svečano podelila letošnje nagrade Jabolko kakovosti in Zlati kabel. Nacionalna svetovalna služba (NSS) eTwinning podeljuje nagrado Zlati kabel slovenskim šolam že vse od leta 2006. Nagrada je priznanje slovenskim šolam in učiteljem za kakovostno opravljeno delo na področju mednarodnih sodelovalnih projektov na daljavo, ki se izvajajo v okviru akcije eTwinning. Zlati kabel podeljujejo na letni ravni zaključenim projektom oziroma projektom v zaključni fazi, ki dosegajo pomembne rezultate na področju pedagoških inovacij, sodelovanja med šolami, ki so vpletene v projekt, in kreativne rabe IKT-orodij. Šole ob tem nikakor ne smejo spregledati tudi pomembnosti vpliva, ki ga ima projekt na šolo kot celoto.

Nagrajen projekt Slavne osebnosti v Evropi

Letos je nagrado Zlati kabel v starostni skupini od 12 do 15 let prejela Osnovna šola Antona Ingoliča Spodnja Polskava za projekt Famous People in Europe (že nagrajen z nacionalnim in evropskim znakom kakovosti). Osnovna šola Antona Ingoliča Spodnja Polskava nosi naziv eTwinning šola, naziv je prejela lani v prvem izboru eTwinning šol. Ta naziv, ki se podeljuje za dve leti, je dobilo 12 slovenskih šol. Letos se jim je pridružilo še sedem. Pridobljeni znak pomeni nagrado šolskemu timu učiteljev in učencev ter dokazuje, da je projektno delo del vsakdanjega življenja na šoli. Akcija eTwinning del programa Erasmus+ in jo usklajuje Evropsko šolsko omrežje v imenu Evropske komisije. Namenjena je podpori in spodbujanju uporabe sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) v izobraževanju na ravni vrtcev, osnovnih in srednjih šol.
"Namen akcije je vzpostavitev neformalnih partnerstev in projektov sodelovanja med evropskimi šolami na kateremkoli predmetnem področju. Osrednje orodje je eTwinning portal. Evropski eTwinning portal je napredna večjezična spletna stran, ki nudi učiteljem številna orodja za projektno delo, vključno z iskalnikom partnerjev, varnim delovnim okoljem in primeri projektov, ki so učiteljem in učencem v pomoč pri oblikovanju svojih projektov. V akciji lahko sodelujejo učitelji kateregakoli predmetnega področja, ravnatelji, knjižničarji in ostalo šolsko osebje, ki delujejo na področju predšolskega, šolskega in srednješolskega izobraževanja, ter učenci," pravi Vida Bombek, koordinatorica eTwinning projektov na Osnovni šoli Antona Ingoliča Spodnja Polskava.

Letos nagrajeni že štirje projekti

Osnovna šola Antona Ingoliča Spodnja Polskava že od leta 2017 uspešno sodeluje v številnih mednarodnih projektih v okviru eTwinninga. Projekti se ob koncu vsakega koledarskega leta ocenjujejo, s čimer se šole potegujejo za znak kakovosti. Pred tremi leti je OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava za izjemne dosežke pri dveh projektih prejela evropski znak kakovosti. Leta 2018 sta bila z evropskim znakom kakovosti prav tako nagrajena dva projekta, lani pa so bili z njim nagrajeni kar štirje projekti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta