Vseslovensko seniorsko pustovanje na Ptuju

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
20.02.2020 16:44

Zadruga Mozaik generacij je s sooganizatorji organizirala četrto pustovanje namenjeno starejšim. Bilo je razigrano, pa tudi medgeneracijsko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Seniorsko pustovanje. foto: Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR

"Eh, saj včasih se nismo kaj dosti maskirali. So bili drugačni časi, je pa zato danes tukaj veselo. Tudi mi iz ptujskega doma upokojencev smo se našemili in se prišli zabavat," sta v pozdrav porekli Marica in Lizika iz doma v Juršincih, Vladimir iz doma v Kidričevem pa, da je treba biti dobre volje: "In kdaj se boš veselil, če ne za pusta!" Člani Zadruge Mozaik generacij so v sodelovanju z oranizatorji 60. Kurentovanja, Almo Mater Europaea-Evropski center Maribor in projektno skupino Medgeneracijskega centra Kidričevo vabili na četrto medgeneracijsko pustno rajanje, ki je v ptujsko karnevalsko dvorano privabilo več sto upokojencev iz vse Slovenije. Opazne so bile med šemami snežinke iz Centra dnevnih aktivnosti Koper, pa miške iz Celja, priplesali so med udeležence pustovanja cigani iz Dornave, prišle številne etnografske skupine s princem karnevala na čelu. S seniorji so se veselili ptujska županja Nuška Gajšek, dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea, prišli sta Vlasta Nussdorfer in ambasadorka seniorskega pustovanja dr. Aleksandra Pivec. Še posebej veseli pa so bili seniorji obiska mojstra fotografije Stojana Kerblerja. Družili so se upokojenci s študenti socialne gerontologije visokošolske institucije Alma Mater Europea, ki so udeležencem svetovali, kako poskrbeti za zdravje, pa za varnost v domačem okolju in jih povabili k brezplačnemu merjenju krvnega tlaka in sladkorja, predstavili program Svit in z njimi tudi zaplesali. Učenci osnovne šole Ljudski vrt so na pustovanje prišli v društvu dedkov in babic.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta