V Veliki Nedelji dobri pogoji za vadbo

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
28.08.2022 06:20

V klubu dajejo velik pomen delu z mladimi in tudi letos so zanje pripravili poletni tabor. Ta je mlade navdušil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi športniki in njihovi straši so sklenili, da mora biti tabor tudi prihodnje leto.
Davorin Arnuga

Rokometni klub (RK) Velika Nedelja deluje od leta 1957. V tem obdobju se je kdaj tudi preimenoval, vendar je v imenu vedno nosil kraj Velika Nedelja, po domače Vejka Nedla, kot ob navijanju zapoje domača navijaška skupina Murve. Predsednik kluba Primož Kumer pravi: "Res je tudi, da je klub v decembru leta 2006 celo zaprl vrata, a kmalu, že aprila 2007, je začel ponovno delovati. Torej lahko rečemo, da se pri Veliki Nedelji rokomet igra neprestano že od leta 1957. S tem je klub eden starejših rokometnih klubov v Sloveniji, kjer se rokomet igra že več kot 65 let."

Med prednostnimi nalogami kluba Kumer izpostavi: "Klub daje možnost vsem zainteresiranim in željnim igranja rokometa, da to počnejo v domači okolici in z vrstniki. Pomembno je, da se ljudje, starši in bivši igralci kluba radi vrnejo v športno dvorano pogledat kakšno tekmo domačega kluba oziroma da pridejo starši bodrit svoje otroke."

Tekmovalni uspehi

Da so tekmovalno usmerjeni, dokazuje letošnja uvrstitev članske ekipe na višjo raven tekmovanj, saj bodo v prihajajoči sezoni igrali v 1. B rokometni ligi. Ob tem Kumer med večje uspehe kluba uvršča to, da so se v svoji zgodovini trikrat uvrstil v 1. A rokometno ligo, v kateri so igrali skupno kar šest sezon. Prvič leta 1993 (le eno sezono), med letoma 2000 in 2004 ter v nepopolni sezoni 2006/07. Kumer meni, da je to rezultat izvrstnega dela: "Ves čas dobro delamo z mladimi, kar nekaj selekcij se je namreč uvrščalo med najboljše v državi. Iz našega kluba je v preteklosti prihajalo kar nekaj slovenskih reprezentantov mlajših selekcij, upamo pa, da v prihodnje kateri zaigra tudi za člansko reprezentanco."

Nad pogoji za vadbo se ne morejo pritoževati, doda predsednik kluba Kumer, saj ima športni park vse potrebno za proces treningov. "Imamo Športno dvorano Velika Nedelja in v neposredni bližini še površine z zunanjim rokometnim in košarkarskim igriščem ter manjši stadion, okrog katerega je atletska steza v dolžini 250 metrov. S tem nam domača okolica daje vse, kar je potrebno za izvedbo treningov, tako za pripravo igralcev za nabiranje kondicije in moči kakor za taktične in tehnične treninge ter pripravo igralcev na tekmovalni sistem."

Poleg pogojev za vadbo so odločilni kadri. "Za zdaj krpamo z domačimi trenerji, ki so pripravljeni delati z našimi mladimi rokometaši in pomagati klubu. Ker se nam selekcije kar lepo polnijo, bomo v bodoče potrebovali pomoč oziroma dodatne trenerje, predvsem pri delu z mlajšimi selekcijami, ki je zelo pomembno in hkrati najtežje, saj je ravno njim treba predati ustrezno znanje, izkušnje, vrline in vrednote, ki jih morajo otroci dobiti kot bodoči športniki. Želimo privabiti še kašnega nekdanjega rokometaša. Na ta način bi s prenosom izkušenj in bogatega znanja razveselili predvsem najmlajše in posledično na dolg rok najstarejše privržence kluba," pravi Kumer.

Po več kot 20 letih so v RK Velika Nedelja letos ponovno pripravili tabor za mlade.
Davorin Arnuga

Odličen tabor

Za igranje rokometa se namreč zanima vse več mladih. To je potrdilo tudi veliko število udeležencev letošnjega rokometnega tabora. Kumer: "Ponovno smo ga organizirali po več kot 20 letih in nanj se je prijavilo več kot 40 otrok, starih od sedem do dvanajst let. Pri izvedbi je pomagala OŠ Velika Nedelja in po besedah otrok in njihovih staršev je bil res nepozaben, saj so vsi spraševali, kdaj bo naslednji rokometni tabor." Na taboru so otroci zraven zanimivih in zabavnih treningov sodelovali pri dodatnih dejavnostih, kot so obiski ormoškega bazena s cestnim vlakcem in kina ter nočni pohod z lučkami, presenečenje za vse udeležence pa je bilo, ko jih je obiskal rokometni reprezentant Slovenije Matej Gaber. Na zaključnem pikniku so sklenili, da bodo tabor izpeljali tudi prihodnje leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta