V starem delu Miklavža naj bi zgradili devet enostanovanjskih in pet dvostanovanjskih hiš

Damijan Toplak Damijan Toplak
02.01.2022 05:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Območje med Rimsko gomilo in Miklavškimi ribniki ob ulici Na Gomilo, kjer naj bi v prihodnosti zrasla nova stanovanjska soseska.

Damijan Toplak

Občinski svetniki občine Miklavž na Dravskem polju so se pretekli teden seznanili s pobudo za pričetek postopka izdelave občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za stanovanjsko sosesko na območju SE8 ob ulici Na Gomili v starem delu Miklavža, v bližini Miklavških ribnikov. Območje je veliko 11.500 kvadratnih metrov in je trenutno v naravi travnik, gre pa za zazidljiva zemljišča, na katerih je predvidena gradnja devetih enostanovanjskih hiš in petih dvostanovanjskih hiš. Pobuda za zdaj na občinskem svetu še ni bila sprejeta, saj se bo, kot je zagotovil Aleš Rojko, na miklavški občini višji svetovalec za urbanizem in razvojne projekte, najprej opravila razprava o širšem območju stavbnih zemljišč med Ulico Zofke Kukovič in ulico Na Gomili.

Tako naj bi bili razporejeni novi stanovanjski objekti - zahodno od enosmerne povezovalne ceste bi bilo devet enostanovanjskih hiš, vzhodno od ceste pa pet stanovanjskih dvojčkov. 

Arhena Velenje

V območju te stanovanjske soseske je predvidena tudi izgradnja enosmerne povezovalne ceste, predvidene pa so tudi rezervne površine za izgradnjo ekološkega otoka, za športne dejavnosti ali morebitno otroško igrišče. Pobudo za pričetek postopka izdelave OPPN so podali lastniki zemljišč - Lidija in Stanislav Leskovar, Katarina Krapež in Mark Koren, ki prihajajo iz Maribora, Ankarana in Šmartna pri Ljubljani, gradivo pa je pripravilo velenjsko podjetje Arhena. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta