V Miklavžu lokalni nogometni derbi z Račami

09.10.2021 05:20
V osrednji tekmi 10. kroga prve medobčinske lige Maribor se bosta ob 15.30 pomerili vodilni ekipi Miklavža in Rač.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši Miklavža so v lanski sezoni doma z 2:0 premagali Rače. Foto: NK Miklavž
NK Miklavž

Nogometna sezona je v polnem razmahu in tudi klubi v I. in II. ligi MNZ Maribor že nekaj časa bijejo boj za prvenstvene točke. V prvi ligi, v kateri igra 14 klubov, so po tekmah devetega kroga na vrhu lestvice nogometaši Rač. Ti so v devetih tekmah kar osemkrat zmagali, enkrat igrali neodločeno, proti Akumulatorju v Mežici, in zbrali 25 točk. Na drugem mestu so nogometaši Miklavža na Dravskem polju, ki so sedemkrat zmagali in dvakrat izgubili, v Črni proti Peci in doma proti ekipi Marjete na Dravskem polju, tako da so zbrali 21 točk. Do konca prvega dela prvenstva čaka klube I. MNZ Maribor še pet tekem, najzanimivejša pa bo danes, ko se bosta v 10. krogu ob 15.30 med sabo pomerila Miklavž in Rače. Če bi zmagali nogometaši Miklavža, bi rački nogometaši imeli le še točko prednosti pred njimi, če bi zmagali Račani, bi prednost pred tekmecem povišali na sedem točk.

Trenerja previdna v napovedih

"Za Račami zaostajamo za štiri točke, kar je in ni veliko. Z dosedanjimi igrami ekipe sem zadovoljen, čeprav bi lahko imeli kakšno točko več. Po koncu lanske sezone smo ostali domala brez enajsterice nogometašev, namesto njih smo pripeljali mlade in nadarjene igralce, tako da je povprečna starost naših nogometašev nižja od 20 let. To je eden pomembnejših razlogov, da za zdaj ne prikazujemo iger, kakršnih si želim," pravi trener Miklavža Boris Pisnik. "V soboto nas čaka zahtevna tekma, naša želja je, da zmagamo. Tudi točka ne bi bila razočaranje. Pričakujem dobro in športno ozračje, zanj bodo poskrbeli tudi naši navijači, miklavški čmrlji, ki nas spodbujajo na vsaki tekmi. Poznamo dobre in slabe strani igre ekipe Rač, tudi tekmeci dobro poznajo našo igro, ne nazadnje je bil sedanji pomočnik trenerja Rač Ivan Pleteršek v minuli sezoni moj pomočnik v NK Miklavž. V devetih tekmah smo dosegli 32 zadetkov, največ od vseh, dobili pa jih enajst, kar kaže, da igramo napadalni nogomet. Danes bosta v kadru spet brata Gašper in Matija Fekonja, ki na zadnji tekmi proti Radljam zaradi virusa nista igrala, sta zelo pomembna člena ekipe, tako da bomo zaigrali z vsemi najboljšimi," dodaja Pisnik

"Pred začetkom prvenstva smo sestavili kakovostno ekipo in po tihem pričakovali, da se bomo potegovali za vrh lestvice. Za zdaj gre po načrtih, a prvenstvo je dolgo," opozarja trener Rač Dalibor Peša. "Tekma proti nogometašem Miklavža na njihovem igrišču bo zahtevna, menim, da tudi zanimiva in rezultatsko negotova. Za Miklavž igrajo dobri nogometaši, tudi vodeni so dobro, rezultat pa bo odvisen predvsem od naše igre. Na dosedanjih tekmah so naši fantje pokazali veliko in se borili po najboljših močeh, verjamem, da bo tudi danes tako. V devetih tekmah smo dobili le zadetek, kar potrjuje, da v obrambi igramo zanesljivo. Na srečo ni poškodovanih, tako da bomo v soboto zaigrali z vsemi najboljšimi. Upam, da bomo z igro in rezultatom razveselili navijače, ki nas bodo spodbujali ob igrišču," je dodal Peša.

Kapetana optimista

"Dosedanji potek sezone je spodbuden. Imamo dobro moštvo, čeprav nam je v dveh tekmah spodrsnilo. Lepo bi bilo, če bi danes zmagali. Če bomo zaigrali zbrano in odločno od prve minute, se lahko nadejamo uspeha. Tekma bo zahtevna, a smo jo sposobni dobiti," je optimističen kapetan in vezni igralec v ekipi Miklavža Jernej Jodl iz Rošnje. "Razmišljamo zgolj o zmagi, tako se na tekmo tudi pripravljamo. Nimamo kartonov, nimamo poškodovanih in zaigrali bomo z vsemi najboljšimi. Z dosedanjim potekom sezone sem zadovoljen, smo na vrhu lestvice, na njem želimo ostati tudi po zadnji prvenstveni tekmi. Miklavž ima kakovostno ekipo, čaka nas zahtevna tekma, če bomo zaigrali kot znamo, se nimamo česa bati. V obrambi se odlikujemo s čvrsto in zanesljivo igro, v napadu z učinkovito. Pričakujem, da nas bodo danes bodrili naši zvesti navijači," je povedal desni bočni nogometaš in kapetan Rač Tilen Lešnik iz Hotinje vasi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta