V Lenartu iščejo voznike, ki bi peljali starejše po opravkih

APA
31.03.2019 04:59

Vozilo bi nabavila občina Lenart, vsak voznik prostovoljec pa bi enkrat na teden starejše, ki nimajo druge možnosti za prevoz, peljal po opravkih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V zadnjem obdobju se je razširila pomoč prostovoljcev pri prevozu starejših, česar si želijo tudi v Lenartu in Voličini. Fotografija je iz Maribora. 
Andrej Petelinšek

Člani Društva upokojencev (DU) Lenart ugotavljajo, da je veliko starejših, ki imajo težave z mobilnostjo zaradi nezmožnosti vožnje, okornih in skopih urnikov avtobusnih prevozov, odročnosti bivanja ali bolezni. "V Lenartu taksi službe ni. Mnogi starejši avtomobile sicer imajo, a ne upajo več za volan," poudarja Franc Belšak, predsednik DU Lenart. Tako so se odločili za pobudo brezplačnih osebnih prevozov, namenjenih starejšim občanom. Šlo bi za prevoze in dostavo hrane, prevoze do zdravstvenega doma in druge nujne opravke na območju občine Lenart in krajevne skupnosti Voličina.
Občina Lenart je na pobudo Društva upokojencev Lenart pripravljena priskrbeti primeren osebni avtomobil, ga zavarovati in vzdrževati, društvo upokojencev pa mora zagotoviti pet do osem voznikov prostovoljcev. Nekaj prostovoljcev že imajo, pravijo, a k sodelovanju vabijo še več oseb, saj so že sedaj povpraševanja po prevozu. Posebej vabijo upokojene poklicne voznike. "Voznik bo na vrsti za prevoze enkrat tedensko, tako bomo naredili mesečni plan. Ob sobotah in nedeljah prevozov ne bomo izvajali," še pove Belšak, ki s člani društva že pripravlja osnutek pravilnika uporabe avtomobila, po vzoru Društva upokojencev Zgornja Kungota, kjer že dlje časa izvajajo osebne prevoze z avtomobilom v lasti društva. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta