Testiranja na koronavirus poslej tudi na Ptuju

Hojka Berlič Hojka Berlič
20.03.2020 14:21

Od jutri bo tudi na Ptuju delovala ambulanta COVID-19, vanjo, opozarjajo, pa ljudje ne morejo priti nenajavljeni, napoti jih lahko le zdravnik. Od danes je na voljo psihološka pomoč po telefonu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dva kontejnerja na parkirišču pri Zdravstvenem domu Ptuj bosta služila kot ambulanta COVID-19.
Hojka Berlič

Tudi Ptuj se s postavitvijo dveh kontejnerjev na parkirišču pri Zdravstvenem domu Ptuj pridružuje slovenski mreži ambulant COVID-19, kjer bodo obravnavali bolnike s sumom na okužbo z novim koronavirusom. Kot je pojasnila direktorica zdravstvenega doma Metka Petek Uhan gre za ločeni ambulanti za odrasle in otroke. "V njej bomo izvajali preglede in po potrebi, ko bo zdravnik tako odredil, vzeli tudi bris." Delovala bo od 7. ure zjutraj do 20. ure zvečer. A, kot poudarja Petek Uhanova, vstopna točka še vedno ostaja zdravstveni dom, vhod iz Rimske ploščadi. Nenajavljen vstop v ambulanto pa ni mogoč. Pred tem je še vedno nujno predhodno poklicati osebnega oziroma nadomestnega zdravnika ali pediatra, ko ta ni dosegljiv, pa morajo pacienti poklicati na telefonsko številko 02 78 71 691, ki je dosegljiva 24 ur na dan, za otroke, šolarje, mladino in študente pa med 7. in 22. uro na telefonsko številko 02 78 71 554, kasneje pa prav tako na številko za odrasle. Zdravnik pa nato paciente usmeri na ustrezno mesto.

Ljudje v ambulanto COVID-19 ne morejo vstopiti nenapovedani.
Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta