Sveto Trojico bodo predstavljali s posebno svetlobno instalacijo

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
13.06.2021 04:00
Od prihodnjega četrtka do nedelje raznoliko dogajanje v Sveti Trojici; vsak večer ob 22.30 posebna svetlobna projekcija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prihodnji četrtek spet velika otvoritev v središču kraja.
Občina Sveta Trojica

Trojicafest, Trilogija ob jezeru in Zimska pravljica. Vse to so festivalska dogajanja, ki jih obiskovalci še niso pozabili, kljub temu da jih je obdobje epidemije popolnoma okrnilo. "Odločili smo se, da skladno z ukrepi in ne glede na negotovo obdobje zagrizemo v izziv in pripravimo Trojicafest. Tu ni polovičarstva, dogajanje bo potekalo v polni meri," je prepričan David Klobasa, župan občine Sveta Trojica.

Naslednji četrtek, 17. junija, bo velika otvoritev festivala z osrednjim dogodkom ob 20. uri v središču občine. V petek se bo dogajanje nadaljevalo z Vinsko galerijo in Kiblflajšfestom v Razstavno-protokolarnem centru svetega Martina, torej v samostanski kleti. "To je edini dogodek z vstopnino, ker gre za degustacijo in obiskovalec prejme tudi kozarec.

Hkrati je to edino dogajanje v notranjih prostorih, zato je število obiskovalcev omejeno. Vsi ostali dogodki so brezplačni," pove župan Klobasa. V središču občine pa bo potekal petkov salsa popoldan z DJ-em, na katerega so povabljene številne slovenske plesne šole, in v večernih urah bo imela koncert skupina Kingston.

S prireditve leta 2019.
Marko Pigac/MP Produkcija

V soboto bo sredi dneva koncert domačih mladih talentov. Ob 17. uri bo na glavnem odru nastopila skupina Mama rekla, ob 20. uri pa Eva Boto z veliko zasedbo. V nedeljo bodo vstopili s križevim potom od jezera do cerkve v organizaciji Društva upokojencev Sveta Trojica. Ob 10. uri bo maša in po njej blagoslov motoristov in motorjev. Nedeljo pa bo zaznamoval tudi program za otroke - Pomlad na jasi. Ob 15. uri bo koncert ob 30-letnici ljudskih pevk iz Svete Trojice z gosti na glavnem odru, ob 17. uri pa bodo na oder stopili Modrijani. Večer bo zaznamoval koncert opernih solistov z največjimi opernimi arijami, operetami in uspešnicami iz muzikalov.

"Najbolj poseben del letošnjega Trojicafesta in nekaj povsem novega pa bo vsak večer ob 22.30 in bo trajal točno deset minut. Gre za avdiovizualno predstavitev ustroja kraja skozi čas na prav poseben način, projicirana bo namreč na sprednji fasadi cerkve, projekcija pa bo 30 metrov široka in 50 metrov visoka. Težko si je predstavljati, zato vljudno vabljeni k ogledu," razloži Klobasa in doda, da bo projekcija, ki bo poimenovana Razsvetljenje, predvajana tudi med letom, vsak mesec ob točno določenem dnevu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta