Sveta Trojica: Jezero z osveženo podobo in ponudbo

Aleksandra Papež
01.08.2021 04:00
Priljubljena slovenskogoriška izletniška točka Trojiško jezero je spomladi dobila osveženo podobo. Tako bo jezero še bolje služilo vsakodnevnemu oddihu in t. i. nedeljam ob jezeru, ki jih pripravljajo med letom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob vikendih je na voljo ponudba tudi v brunarici. 
Andreja Kokol

"Skupaj z Ribiško družino Pesnica - Lenart smo določili in označili ribolovne cone, torej mesta, kjer je ribolov dovoljen in kjer ni. Trojiško jezero pa je bogatejše za urejen privez za čolne," je povedal David Klobasa, župan občine Sveta Trojica.

Ob trojiškem jezeru je na voljo tudi gostinska ponudba Foto: Aleksandra Papež
Aleksandra Papež

"V neposredni bližini je tudi veliko parkirišče, kjer zaračunavamo simbolično parkirnino s parkomatom. Zbrana sredstva namenimo za urejanje parkirišča, ki še nima končne podobe. Tam sta postavljena že dva avtomata v lasti naše občine - eden za tople napitke, drugi za prigrizke in hladne napitke. Urejeno je tudi parkirišče za avtodome," je dodal Klobasa. Ob vsem tem je v času minulega TrojicaFesta svoje mesto v bližini jezera dobila urejena prikolica, v kateri ponudnik, lastniki Picerije Trsek iz Benedikta, ponujajo hitro prehrano kot so hamburgerji in podobno. Od začetka julija pa je prostor ob ponudniku prehrane dobil tudi ponudnik točenega sladoleda, sladolednih kup in drugih sladolednih dobrot. Domen Škrlec je lastnik Happy Place, ki v opisu svoje dejavnosti zatrjuje, da gre za sladek oddih od vsakodnevnega življenja, ki je v prijetni senci bližnjih dreves s pogledom na jezero zagotovoljen.

Neposredno ob jezeru pa vsak konec tedna v delu brunarice z urejeno teraso že dalj časa uspešno obratuje gostinski lokal, ki ga upravlja domačinka Andreja Kokol. "Občinski režijski obrat skrbi za urejeno - pokošeno ter očiščeno okolico jezera in drugih območij v središču občine. Da pa niso delavci preobremenjeni, smo zaposlili dodatno osebo," sklene Klobasa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta