Stojnci: Ko je pust, nihče ne zboli

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
22.02.2020 04:59

Med karnevalskimi skupinami s Ptujskega polja, ki že dobro desetletje navdušujejo na vaških fašenkih in na ptujski karnevalski povorki, so tudi člani KUD Maska Stojnci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavica Pičerko Peklar

Bila so leta, ko v vasi za fašenk ni bilo srečati nenašemljenega vaščana, tisti najbolj goreči kar vztrajajo in te dni, ob večerih, spet izdelujejo karnevalske kostume. "To leto bomo Disco Party. Glasno in plesoče, pa živopisno bo kot vselej," pravijo člani skupine. Kakih 60 jih je, med njimi tudi otroci, ki so komaj shodili.
"Nadeli smo si že beneške maske, se predstavljali kot zvezde plešejo, čarobni vrt, žabe, okostnjaki, lutke iz skrinje, rokenrol plesalci. Vse mogoče smo že bili. Radi se odenemo v pisana oblačila, izberemo dobro muziko in poskrbimo še za koreografijo. Tako bo tudi tokrat, plesne vaje v šolski telovadnici pod taktirko Jerneja Brenholca nas še čakajo. Ja, ni kar tako navduševati in biti opažen," se smeje Marjana Vajda, ki ji idej za maske nikoli ne zmanjka. Da so že oktobra lani nabavili blago za kostume, te dni pa s skupnimi močmi izdelujejo lasulje, pravijo Stojnčani.

Člani KUD Maska že leta navdušujejo s svojimi pustnimi kostumi.
Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta