Šahovski svetovni prvak med amaterji navdušen nad znanjem šolarjev

Katarina Trstenjak
01.02.2020 05:17

Suad Osmanbegović je obiskal Osnovno šolo Starše in se navdušil nad šahovskim znanjem otrok.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šahovskega mojstra Suada Osmanbegovića so izzvali tudi najmlajši.
Vlado Trifkovič

V Osnovni šoli Starše je potekala zanimiva šahovska simultanka. V Starše je na obisk prišel Suad Osmanbegović, šahovski mojster in trener, aktualni svetovni prvak med šahisti amaterji veterani v organizaciji amaterske šahovske organizacije. Pobudnik dogodka je bil košarkarski klub iz Starš. Miselni tekmi s šahovskim mojstrom se je pridružilo 20 domačih šahovskih entuziastov, med njimi so bili pet učencev osnovne šole in računovodja šolskega zavoda.
"Bil sem prijetno presenečen nad odzivom in prisotnostjo številnih gledalcev. V pogovoru z mladimi šahisti sem izvedel, da so se šahiranja naučili pretežno doma in da zelo pogrešajo organizirano šahovsko vadbo, kjer bi lahko svoje začetniško znanje nadgradili. Moram pohvaliti prav vse udeležence in predvsem njihov nivo šahovskega znanja, ker tako velikega odpora za šahovnicami zares nisem pričakoval," je ob dogodku dejal Osmanbegović. Da je bil boj res trd, je pričalo trajanje šahovskih partij in skoraj osem kilometrov, ki jih je prehodil priznani šahist.
"Sam rezultat je zame drugotnega pomena, potrudil sem se nagraditi napor organizatorja in prikazati všečno igro, kar mi je v nekaterih partijah lepo uspelo. Rezultat, priznam, ni realen, vsaj eno partijo bi moral izgubiti, a so me rešile izkušnje. Resnično moram za prikazano čestitati prav vsem tekmovalcem," je ob koncu dejal Osmanbegović. Po odigranih partijah je sledilo druženje, kjer ni manjkalo analiziranja napak in zamujenih priložnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta