Rače: Najmlajši nogometaši slavili na turnirju

Barbara Bradač Barbara Bradač
15.12.2019 02:33

Interes med mladimi za igranje nogometa v kraju narašča. Tudi sicer so Rače znane kot nogometni kraj, saj se nogomet organizirano, z NK Rače, igra od leta 1946.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi nogometaši, ki so na turnirju zmagali
Nk Rače

Nogometni klub Rače je pred kratkim organiziral že tradicionalni zimski turnir, ki ga za mlade nogometaše prirejajo že več kot deset let. Več kot 60 ekip mlajših selekcij (od U-7 do U-13) iz štajersko-koroške-prekmurske regije se je udeležilo dvodnevnega dvoranskega nogometnega turnirja v Športni dvorani Rače. "Zelo smo zadovoljni, saj je na turnirju igralo več kot 600 igralcev in je naš raški eden večjih turnirjev za mlajše selekcije," je bil navdušen Marko Mergeduš, predsednik NK Rače. Rezultat pri najmlajših nogometaših je vedno bistven, a ni prioriteta, pravi Mergeduš, vesel, da je ekipa U-7 na turnirju premagala vso konkurenco in osvojila prvo mesto.

Mlade raške nogometne upe je na turnirju v Račah obiskal Rok Kronaveter.

Otroci radi športajo

V Račah interes med mladimi za igranje nogometa narašča. Sicer so Rače znane kot nogometni kraj, saj se nogomet organizirano, z NK Rače, igra od leta 1946. Zadnja leta v nogometnem klubu opažajo porast vpisa, kar pripisujejo priseljevanju v Rače. "Bistveno je, da otroci športajo in da radi igrajo nogomet. Interes je res velik. Imamo že skoraj vse selekcije razen mladinske, ki pa jo bomo glede na sedanje kadete oblikovali prihodnje leto, ko bomo tako lahko izpolnili vse selekcije od U-7 do članov," napoveduje prvi mož kluba. Sedaj v klubu igra okoli sto otrok. Mladi se torej radi vpisujejo, a bistveno je, da je v klubu prava energija, ekipa, ki mlade pritegne. V klubu dela s trenerji vred trenutno od 15 do 20 ljudi, in ko se dela razdelijo, to ni veliko ljudi in je precejšen zalogaj. "V klubih se zamenjujejo generacije, v vodstva prihajajo mlajši. Biti moraš kar precej proaktiven, gre za veliko dela, odrekanja, truda, vlaganja energije in prostega časa, ampak če delaš s srcem, ni težav in v našem klubu je tako," pojasnjuje Mergeduš.

Člani si želijo v tretjo ligo

V Račah se tradicionalno kalijo dobri nogometaši, ki potem igrajo tudi v drugih slovenskih klubih. Iz njihovih vrst so izšli Dejan Petrovič, Alen Knez, Iztok Pipenbaher, začetne nogometne korake je pri njih naredil Martin Milec. Tudi sedanja članska ekipa ni od muh. S 27 točkami so zasedli tretje mesto po jesenskem delu Medobčinske nogometne zveze Maribor. Na domačih šestih tekmah jih je spremljalo okoli 500 ljudi. "Zmagali smo osemkrat, remizirali trikrat in izgubili samo dvakrat. Želimo si, da bi v prihodnje prišli v tretjo ligo," je zaupal predsednik NK Rače, ki poudarja, da se je v Račah vedno igral dober nogomet.

Članska ekipa NK Rače
Nk Rače
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta