Ptujsko jezero: Znova nižanje gladine zaradi sanacije

Hojka Berlič Hojka Berlič
01.12.2023 09:00

Od jutri do predvidoma 9. decembra bo na Ptujskem jezeru potekala sanacija brežin v dolžini 120 metrov, gladina bo nižja za dva metra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujsko jezero
Slavica Pičerko Peklar

Iz Dravskih elektrarn Maribor (DEM) sporočajo, da bodo na območju Ptujskega jezera, ki predstavlja akumulacijski bazen za hidroelektrarno Formin, kot zadnjih nekaj let tudi letos tudi letos v času od 3. do predvidoma 9. decembra 2023 izvajali sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge: "Nadaljujemo z obnovo nekaterih poškodovanih delov obloge, kar je posledica več kot petinštiridesetletnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodovanost oblog. Letos bomo obnavljali obloge na levi strani Ptujskega jezera, v bližini Čistilne naprave Markovci, v dolžini približno sto dvajset metrov, med profili P172 – P190."

Za izvedbo omenjenih del pa morajo v času njihove izvedbe znižati vodostaja jezera za približno dva metra. Z nižanjem bodo, kot pojasnjujejo, v skladu z zahtevami pristojnih organov začeli 3. decembra, praznjenje pa bo potekalo do dvajset centimetrov na uro, torej skupaj približno deset ur. Dan zatem, 4. decembra, bodo nato začeli tudi z izvedbo same sanacija, ki bo predvidoma zaključena 9. decembra. Takoj po zaključeni sanaciji bodo začeli s ponovnim polnjenjem Ptujskega jezera do običajne višine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta