Ptuj: Zasedal otroški mestni svet, mini županja je Zoja Stater

Hojka Berlič Hojka Berlič
30.10.2022 04:15

Prvič v tem šolskem letu so se sestali otroški svetniki, nova ptujska mini županja prihaja je devetošolka OŠ Mladika, mini podžupanja pa Aneja Meško iz OŠ dr. Ljudevita Pivka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujska županja z novo mini županjo Zojo Stater
MO Ptuj

Na Ptuju je glas otrok v veliki meri slišan tudi preko otroškega mestnega sveta, in kot so sporočili s ptujske občine, so se njegovi člani nedavno sestali na svoji prvi seji v novem šolskem letu. Vodi ga nova mini županja Zoja Stater, mini podžupanja je Aneja Meško iz OŠ dr. Ljudevita Pivka, svet sestavlja 24 predstavnikov ptujskih osnovnih šol.

Nova mini županja prihaja iz Osnovne šole Mladika. "Obiskujem 9. a-razred. Kot ste verjetno že opazili, pa nisem ravno 'mini' mini županja, saj višino izkoriščam tudi pri športu. Treniram odbojko v ŽOK Ptuj. Z ekipo se udeležujemo raznih tekmovanj, v čemer res uživam. Igram tudi klavir in zaključujem nižjo glasbeno šolo na GŠ Karola Pahorja Ptuj. Vesela sem, da sem dobila priložnost, da se preizkusim v vlogi mini županje mestne občine Ptuj. Ker ta vloga prinaša tudi odgovornost, se bom trudila, da jo čim boljše opravljam, hkrati se veselim našega skupnega sodelovanja in ustvarjanja," je nova mini županja povedala o sebi.

Po pozdravnem nagovoru mini županje so otroškim mestnim svetnikom predstavili projekt Ptuj - otrokom prijazno Unicefovo mesto, na vrsti je bilo podajanje pobud in predlogov, sledila pa je kratka predstavitev otrok o aktivnostih v Tednu otroka na šolah, podali so še pobude in predloge za naslednje šolsko leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta