Ptuj: V soboto dan odprtih vrat v mestu. Na ogled tudi Kurentova hiša

Hojka Berlič Hojka Berlič
21.04.2023 03:25

To soboto na Ptuju znova vabijo z akcijo oživljanja mestnega jedra

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Organizatorji želijo oživiti sobotno dogajane.
Hojka Berlič

S kampanjo Sobota je! #pridivmesto v ptujskem zavodu za turizem znova vabijo to soboto, 22. aprila, od 10. do 12. ure. Akcijo tokrat združujejo s tednom odprtih vrat Kurentove hiše, ki poteka do 23. aprila. Obiskovalci lahko od 12. do 18. ure to ptujsko novost obiščejo po promocijski ceni. V soboto bodo vrata odprli številni ponudniki v starem mestnem jedru. "Obiskovalci se lahko odpravijo na voden ogled mestne hiše, prisluhnejo nastopu učencev glasbene šole, najmlajši lahko uživajo na Sobotnem ringarajanju, lahko se srečajo z Rimljani, se pridružijo športno-turističnemu doživetju (Z)migaj se, se razvajajo ob kulinariki, izkoristijo številne popuste, odkrijejo pozitivne učinke kombuče ter si ogledajo razstavo Metuljev krog," številne možnosti našteva Tanja Srečkovič Bolšec, direktorica Zavoda za turizem Ptuj.

"Velikokrat poslušamo, da je naše mesto mesto duhov, da se nič ne dogaja. Da ni tako, vemo vsi, ki smo v mestu prisotni, ki obiskujemo številne prireditve in ponudnike. Brez povpraševanja ni ponudbe in brez ponudbe ni povpraševanja. Vabim vas, da podprete našo skupno akcijo in pridete v mesto. Na kavo, na sprehod, morda po rožo in čokolado ... Vabljeni tudi na oglede, za vsakega se nekaj najde," vabi tudi županja Nuška Gajšek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta