Prostovoljci: Mlada moč v ozadju ruškega festivala

Pia Prebevšek Pia Prebevšek
17.08.2019 07:02

20. festival Letni oder Ruše soustvarjajo tudi prostovoljci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prostovoljci z ruškega Letnega odra
Pia Prebevšek

Urban, Miša, Karin, Endrin, Blaž, Tia, Tine, Jure in kar trije Roki so se odločili, da se letos kot prostovoljci pridružijo tradicionalnemu festivalu Letni oder Ruše 2019, ki ga organizira Javni zavod Cezam Ruše. Tako bodo namesto poležavanja na plaži, obiska planin ali druženja s prijatelji avgust preživljali delovno - kot prostovoljci na prizoriščih festivala.

Različna dela, veliko lokacij

Opravljajo različna dela, od plakatiranja, priprave terena, grabljanja trave do postavitve klopi, šotorov, točilnih pultov in druge opreme. Sam festival poteka na več lokacijah po Rušah, zato je tudi delovnih lokacij več. Največ dela je seveda na glavnem, edinstvenem prizorišču Pod Goroj v objemu mogočnih smrek, kjer bodo oder zavzela najbolj zveneča imena festivala. A s pričetkom festivala, ki bo v petek, 16. avgusta, se njihovo delo ne konča. Tekom dogajanja bodo namreč prisotni na prizoriščih in poskrbeli, da se bodo obiskovalci kar se da lepo počutili in uživali ob programih.

Prostovoljci med delom 
Pia Prebevšek

Večina novincev

Razlogi za sodelovanje so v večini podobni - ekipi so se pridružili, ker je festival tradicija v kraju in ker se zavedajo, da se zmeraj potrebuje pomoč. Povedo, da je užitek delati v tako dobrem vzdušju in prečudovitem okolju. "Do sedaj sem vedno le obiskovala prireditve, letos pa sem se odločila tudi sodelovati pri pripravi, saj je po mojem mnenju to eno izmed lepših prizorišč v Sloveniji. Zanimivo je videti, kako se prizorišče pripravljajo, všeč mi je tudi, ker smo veliko v naravi, praktično v gozdu," razloži Miša, ki sicer prihaja iz Kamnice. Uroš, ki je doma iz Ruš, je sodeloval že lani. "Pri delu mi je všeč, ker smo zelo v redu ekipa, eden drugemu pomagamo in skupaj bomo ustvarili boljši festival. Z nekaterimi iz ekipe se poznam že od prej, nekatere pa sem spoznal na novo," je zbral svoje vtise. Prav tako je "povratnik" med prostovoljci Endrin, ki prihaja iz bližnje Bistrice ob Dravi. "Letni oder v Rušah je res nekaj najbolj posebnega. Včasih, ko še nisem sodeloval v ekipi, sem zelo rad obiskoval Letni oder, sedaj pa ga z veseljem pomagam ustvarjati."
Kljub pozitivnim vtisom ekipe in dobremu vzdušju med delom pa bo zagotovo še boljši občutek med festivalom s ponosom gledati, kaj jim je uspelo ustvariti. "Kakršna je ekipa, takšen je festival."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta