Pristojbina za spodbudo domačim ponudnikom na ormoški tržnici

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
15.03.2019 17:51

Tržnico domačih pridelkov pred kratkim preselili v pokrite in primerno opremljene prostore v pritličju mladinskega hostla sredi mesta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova ormoška tržnica nudi odlične pogoje prodajalcem in kupcem.
Bojan Žalar

Ormoška tržnica domačih pridelkov in izdelkov deluje že od leta 2012. Doslej so ponudniki prodajali na nepokriti tržnici oziroma pri stojnicah, pred kratkim pa so se razveselili novih pokritih in opremljenih prostorov. Občina jih je uredila v prenovljeni nekdanji stavbi Komunalnega podjetja Ormož v središču mesta. Tržnica deluje v pritličnih prostorih stavbe, kjer sta tudi mladinski hostel in prostor Kluba ormoških študentov.

Sprva osamljeni

S tržnico domačih izdelkov so torej pričeli pred petimi leti in kot pravi Anita Bolčevič, na občini odgovorna za njeno delovanje, je bila začetnica prodaje entuziastka Marija Štuhec iz Sv. Tomaža: "Naša 'mati tržnice', kot jo domačini imenujemo, je, ko je pričela s prodajo na tržnici, čisto sama vztrajala ob petkih kar nekaj mesecev. A so se kupci odzvali in navadili, da so vse bolj prihajali po lokalne pridelke."

Nova ormoška tržnica nudi odlične pogoje prodajalcem in kupcem.
Bojan Žalar
Nova ormoška tržnica pritegne vse več kupcev in tudi ponudnikov.
Bojan Žalar

​Certifikati za kakovost

"Prleška domačnost, gostoljubnost in izbrana kakovost so sinonim za pridelke in izdelke, ki jih domačini ponujajo na naši tržnici. Zelo smo zadovoljni tako ponudniki kot kupci, odzivnost je odlična. Večina ponudnikov lahko kakovost potrdi tudi s pravkar pridobljenim certifikatom kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija," o kakovosti ponudbe pristavi Bolčevičeva.
Tako kot ponudniki je vesela novih pokritih prostorov. Tržnica obratuje vsak petek dopoldan in vsak prvi petek v mesecu je na tržnici še dodatna lokalna ponudba. ​Pripravljajo tudi več sejmov - denimo včerajšnjo Gregorjevo tržnico. Kmalu bo sejem na cvetni petek z veliko tržnico, ki bo letos ob vikendu odprtih vrat turistične destinacije Jeruzalem Slovenija 12. aprila. Pripravljajo posebne tržne dneve, denimo ob dnevu Zemlje, na jakobovo in še drugi vikend odprtih vrat omenjene turistične destinacije konec oktobra. Seveda že tradicionalno delujeta Martinova tržnica ter Miklavževa in Božična.
Marija Štuhec, ki jo imenujejo kar mati tržnice, je na ta naziv ponosna. Pravi, da so novi prostori odlični: "Res so lepi in neka gospa mi je rekla, da imamo lepše pogoje kot kmetje v Nemčiji, ki pogosto prodajajo kar na prostem. Dobro je tudi, da je tržnica v središču mesta, blizu so parkirišča. Je tudi lično urejena in zato še bolj privlačna."

Viki Ivanuša, direktorica LU Ormož: "Zaposleni so v tukajšnjih podjetjih pogosto prezrti in nezadovoljni. V razvitejših delih Slovenije se ljudje neprimerno več učijo in rezultati so vidni." 
Darja Lukman Žunec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta