Priredile dobrodelni koncert, da bi zbrale denar za uniforme

Anita Kirbiš
22.09.2019 06:00

Mažoretna in twirling skupina občine Pesnica, ki šteje preko 40 deklet, za nastope in tekmovanja potrebuje enotne uniforme. Zato so pripravile velik dogodek, na katerem je nastopilo več glasbenikov, namen pa je bil zbiranje prispevkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mažoretke so se na prireditvi predstavile s skupinsko koreografijo.
Anita Kirbiš

Uniforme so precejšen finančni zalogaj, zato so že prej ob različnih dogodkih pripravile škatlico za prispevke. Ob tem so jim bile v veliko pomoč mame, ki so spekle velike količine domačega peciva in palačink. Tudi v nedeljo je bilo tako. Celo dve torti velikanki sta bili na voljo, ki jih je ob največ odličnih vrstah peciva spekla mamica Nataša Markovič.
Povabilu na koncert v Jakobskem dolu so se odzvali številni znani slovenski glasbeniki. Obiskovalce je nagovorila trenerka, za njo pa pesniški župan Gregor Žmak, ki je mažoretkam obljubil podporo. Pred koncertom so se s skupno koreografijo predstavile vse selekcije mažoretk. V koncertnem delu je nastopil ansambel Uspeh z Dravskega polja, Poskočni muzikanti in Domen Kumer pa so na oder prinesli toliko dobre energije in ogreli tudi prve plesalce. Nastopile so domače narodno-zabavne zasedbe Zadetek, Prisrčniki in Norost. Veliko navdušenja je požel Damjan Murko in naredil zagotovo največ selfijev.

Poskočni muzikantje so poskrbeli za prešerno razpoloženje v Jakobskem Dolu.
Anita Kirbiš
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta