Podjetje Jagros v Hoče seli tudi upravo

Damijan Toplak Damijan Toplak
02.07.2022 03:00

Konec poletja oziroma v začetku jeseni bo podjetje Jagros (Trgovine Jager) odprlo trgovino v Hočah, ob njej pa bo še logistični center in uprava.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trgovina Jager v Hočah bo zaposlovala okrog 50 ljudi.
Damijan Toplak

Opaziti je, da gre gradnja trgovine in osrednjega logističnega centra podjetja Jagros (Trgovine Jager) v Hočah h koncu. Zato smo vodstvo podjetja povprašali, kdaj načrtuje odprtje trgovskega centra in kdaj centralnega skladišča pa tudi kako je z iskanjem kadrov v Hočah in v drugih njihovih trgovinah, saj že dlje časa objavljajo oglase, da marsikje iščejo prodajalce različnih profilov. Se je morda tudi zato prestavila širitev njihovih trgovin onkraj Trojan in pa otvoritev trgovine in skladišča v Hočah, sprašujemo vodstvo podjetja.

V Hočah bo tudi restavracija

"Podjetje Jagros v teh tednih zaključuje prvo fazo investicije v Hočah, dokončanje gradbenih del v prodajnem centru Hoče. V sklopu objekta, ki se razprostira na 5000 kvadratnih metrih površin, bodo živilski supermarket s celotno ponudbo živil, svežega mesa in druge supermarket ponudbe, tekstilna trgovina s priznanimi blagovnimi znamkami in tehnična trgovina za dom, okolico in oskrbo gradbenih mojstrov. V sklopu objekta bo tudi restavracija, kjer bodo pripravljali malice, pice in drugo gostinsko ponudbo. Otvoritev objekta se načrtuje za konec poletja oziroma začetek jeseni," pojasni Boštjan Jager, eden od direktorjev podjetja Jagros.

Trgovine Jager v kolektiv še vabijo nove sodelavce s področja prodaje - prodajalce živil, izmenovodje, vodje oddelkov delikatese, mesnice in prodajne svetovalce za področje tekstila, tehnike in gradbenih materialov ter skladiščnike za program tehnike in živil. "Ker smo podjetje z visoko stopnjo rasti poslovanja zaradi odprtja novih poslovalnic, imamo tudi vseskozi potrebo po širjenju našega kolektiva. V trgovskem objektu v Hočah bo delo imelo približno 50 sodelavcev. Vrednost investicije še ni dokončna, saj se zaradi višanja cen materialov vseskozi spreminja," doda Boštjan Jager.

Trgovina Jager v Hočah, v ozadju nov logistični center Jagra za vso Slovenijo. Tam bo po novem tudi uprava.
Damijan Toplak

Uspešne tudi PPS - Pekarne Ptuj

Jagros je družinsko trgovsko podjetje z več kot 32-letno tradicijo poslovanja, njegov kolektiv šteje preko 900 sodelavcev in se širi. Pričeli so tudi gradnjo logistično-upravnega objekta v Hočah, kamor bodo preselili osrednje skladišče in upravo, tako da bodo imeli možnost zaposlitve tudi kadri s področja logistike, skladiščenja, nabave, podpornih služb in marketinga. Trgovine Jager poslujejo uspešno, lani so beležili 15-odstotno rast obsega poslovanja, tudi v zahtevnem letu 2022 pa nadaljujejo dobro poslovanje. Lansko leto je podjetje Jagros sklenilo s 192 milijoni evrov prihodkov in blizu 15 milijonov evrov čistega dobička. S skoraj petimi milijoni evrov prihodkov in 83 tisoč evri čistega dobička so bile uspešne tudi njihove PPS - Pekarne Ptuj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta