Pet variant ptujske obvoznice, težka odločitev

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
03.12.2019 15:50

Na Ormoškem je skoraj zgrajen viadukt Sejanca, a do resnične gradnje ceste proti Ptuju je še daleč. Kje naprej mimo Ptuja?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova cesta iz Ormoža se bo končala v Markovcih.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Pred šestimi leti že bi morala biti zgrajena nova cesta od Ormoža do Ptuja. Medresorska delovna komisija, ki naj bi sodelovala pri načrtovanju gradnje nekdaj hitre, zdaj glavne ceste med Ormožem in Ptujem, tudi po dveh letih prizadevanj ni ustanovljena, so na včerajšnjem sestanku ugotavljali v Markovcih. In se tokrat soočili še z odsotnostjo predstavnikov okoljskega ministrstva.
"To, da medresorska skupina, v kateri bi bili predstavniki infrastrukturnega ministrstva in okoljskega ministrstva, ptujska županja Nuška Gajšek in Milan Gabrovec, župan občine Markovci, pa seveda predstavniki Darsa in še kdo, še vedno ne deluje, je nedopustno. Iz razgovorov, ki sem jih imela pred tednom s predstavniki okoljskega ministrstva, ugotavljam, da ti celo mislijo, da skupina deluje. Mi, ormoški poslanci, v prihodnje državnemu proračunu ne bomo prižgali zelene luči, sama pa bom takoj zahtevala od pristojnih na ministrstvu za okolje in prostor, da ukrepajo in delovno skupino končno ustanovijo," se je na stopicanje na mestu odzvala Mojca Žnidarič, poslanka DZ z ormoškega konca.

​Leto za gradbeno dovoljenje

Nova cesta med Ormožem in Ptujem bi morala biti po nekdaj sprejetih cestnih investicijah zgrajena že do leta 2013. Zdaj, šest let po tem, je na ormoškem koncu pri koncu gradnja viadukta Sejanca. Dars bo še to leto podal vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za nadaljevanje gradnje, a hitrega nadaljevanja ne gre pričakovati, saj naj bi gradbeno dovoljenje dobili šele čez slabo leto.

Ptuj z okolico potrebuje cestno obvoznico.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Neodgovorno ravnanje ministrstva

"Ko smo se kot civilna iniciativa vključili v iskanje najustreznejše variante za izgradnjo cestne obvoznice, smo poskušali biti kar se da konstruktivni. Predlagali smo variante, ki so izvedljive. Zdaj je na medresorskem usklajevanju, da iz nabora teh izlušči najustreznejšo, tisto, ki je tudi zares izvedljiva," poziva Sergeja Puppis Freebairn iz civilne iniciative za ptujsko obvoznico.

Sestanka sta se tudi tokrat udeležila predstavnika civilne iniciative za ptujsko obvoznico.
Slavica PIČERKO PEKLAR
V Spuhlji si še kako želijo ptujske cestne obvoznice.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta