Obarjada na Ptuj venomer privablja številne dobre ljudi, tudi tokrat ne bo drugače

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
31.01.2024 06:00

V soboto bo ob otvoritvi Kurentovanja Lions klub Ptuj že devetnajstič pripravil priljubljeno humanitarno, družabno in kulinarično prireditev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujski lionisti so dobro pripravljeni na  sobotno že 19.Obarjado.  
Darja Lukman Žunec

Tradicionalna humanitarna Obarjada, ki jo že več kot dve desetletji pripravlja Lions klub Ptuj, na Novi trg vabi to soboto, 3. februarja, med 8. in 16. uro. Tudi na 19. Obarjadi bo zadišalo in vsi, ki bodo obare pripravljali ali jih samo pokusili, bodo prispevali k dobrodelnosti, saj bodo z donacijami pomagali pomoči potrebnim.

Predsednik kluba Lions Ptuj Danilo Toplek: "Osnovni namen, zaradi katerega vztrajamo pri pripravi Obarjade, je, da z njihovim izkupičkom dobimo osnovo za celoletno delo oziroma izvajanje našega poslanstva, ki je v dajanju pomoči tistim, ki jo potrebujejo. Ni vnaprej zagotovljen vir, ampak zdaj, ko prihaja že 19. ponovitev, ga lahko že štejemo kot dolgoročni vir za delovanje kluba. Ne gre za nabiranje pomoči od vrat do vrat, temveč s tem ljudem ponudimo druženje v njihovem mestu, uživanje v hrani in napitkih ter možnost tako ekipam kot obiskovalcem, da se tudi oni pridružijo našemu poslanstvu. Pomembno je, da na ta način ljudi spomnimo, da med nami živijo tudi ljudje, ki so odrinjeni na rob in potrebujejo pomoč. Iz leta v leto z donacijami pri stojnicah in ob zelo dobrem odzivu tako ekip kot velikodušnosti ljudi, ki jo obiščejo, pridobimo osnovo za delo čez celo prihodnje leto."

Ptujski lionisti so dobro pripravljeni na  sobotno že 19.Obarjado.  
Darja Lukman Žunec

Učijo se medgeneracijskega sodelovanja 

Maks Lašič, predsednik Leo kluba, podmladka ptujskega Lions kluba, ki pri organizaciji Obarjade sodeluje že deseto leto: "Združujemo člane, stare do 16 do 30 let, in tudi naš namen je, da pomagamo socialno šibkejšim. S tem pa se pripravljamo na delovanje v poslovnem svetu in soustvarjamo boljše medčloveške odnose tako med mladimi kot tudi med vsemi generacijami. Sodelovanje na Obarjadi je za nas torej nadvse pomembno." 

Lašič je dodal, da so ob lanskem božiču s prehransko-higienskimi paketi obdarovali okoli 120 družin in z individualnimi darili kar 240 otrok, kar je rekord zadnjih let. Igor Kolar, vodja projekta Lions Obarjade, je izpostavil, da so skozi leta venomer imeli vsaj 22 ekip in da so skupno zbrali 266 tisoč evrov:

"Čeprav so še zelo živi naši spomini na 18. prireditev, s katero smo presegli vsa pričakovanja, saj smo zbrali čez 30 tisoč evrov prispevkov in se je na njej trlo obiskovalcev, smo z mislimi že pri letošnji prireditvi. Ob dobri vremenski napovedi se nadejamo velikega obiska, humanitarnosti, družabnosti in kulinaričnih spretnosti 22 ekip, ki bodo vrtele kuhalnice. Spet bo po 9. uri najprej zadišalo po praženi čebuli in nato po okusni obari. Z lani zbranim denarjem na tej prireditvi smo pomagali družini, ki ji je pogorel dom, opremili kuhinjo Ars Vita za srečanja mladine ter pomagali številnim posameznikom in družinam ter otrokom, ki jim naša pomoč zelo koristi."

Lašič, Toplek in Kolar so včeraj predstavili podrobnosti humanitarne prireditve. 
Darja Lukman Žunec

Sodeluje vsaj 15 podjetij  

Kolar je napovedal bogat program, saj se bodo ekipam, ki se zelo potrudijo za animacijo obiskovalcev in donacije, s svojim nastopom pridružila pevka Natalija Verboten, pustni liki in ptujska godba na pihala.

"Zahvalil bi se rad tudi donatorjem, našim vsaj 15 podjetjem, ki s svojimi ekipami sodelujejo že vsa leta. To priča o tem, da imajo podjetja velik čut za pomoč soljudem. Veseli pa nas tudi, da obiskovalci prihajajo ne samo iz mesta z okolico, temveč jih je vse več tudi od drugod. Prireditev zvabi na Ptuj veliko članov Lions klubov iz vse Slovenije, z nami pa bo tudi naša guvernerka Breda Pečovnik. Skratka veslo, humanitarno in zabavno bo," napoveduje Kolar.

Obarjada redno privabi ekipe vsaj 15 ptujskih podjetij, skupno pa v povprečju 22 ekip. 
Hojka Berlič

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta