Nogometni upi iz Slovenske Bistrice sijajni na Dunaju in v Beogradu

Vlado Paveo
13.07.2019 05:19

Nogometni naraščajniki iz nekdaj predvsem mesteca juda sijajni na Dunaju in v Beogradu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši NK Kety Emmi Slovenska Bistrica do 11 let so se veselili tudi v Beogradu.
NK Kety Emmi

Verjetno ne bodo nikoli žogobrcarji, okoli katerih bi se sukali milijoni in medijski pomp, dokazujejo pa, da so nadarjeni za nogomet. V Slovenski Bistrici so, kar se športa tiče, ponosni na olimpijce v judu (pokojnega Stanka Topolčnika, Filipa Leščaka, Francija Očka) pa na atleta (jetija z Osankarice) Mirana Vodovnika in smučarja Reneja Mlekuža, medtem ko nogometaši dlje od tretje lige še niso segli.
Ampak dosežki naraščajnikov do devetega in enajstega leta netijo upe, da bo morda v prihodnosti drugače. Kajti oboji sodijo med najbolj obetavne v Sloveniji, kar so potrdili tudi tretji junijski konec tedna. Pod vodstvom trenerja Luke Ornika so bili Mai Tratenšek, Miha Metličar, Anže Kneževič, Gašper Sevšek, Patrik Papotnik, Tim Zupančič, Bor Vantur, Laurin Benaj, Aljaž Grifič, Jan Očko, Taj Ribič in Emanuel Vodovnik v konkurenci 72 ekip iz 16 držav v prestolnici nekdanje Avstro-Ogrske drugi, šele v finalu so klonili z 0:1 proti belgijskim vrstnikom Cluba Brugge. Kaj je uspelo tem šele devet let starim otrokom, pove, da so tam tekmovali tudi nadobudneži Juventusa, Rome, Liverpoola, Sportinga, dunajske Austrie, zagrebškega Dinama … Njihovi dve leti starejši kolegi se enako dosegli v Beogradu, v finalu so z 0:4 klonili proti ekipi Crvene zvezde. Na kar so njihov trener Andraž Mlakar in njegovi varovanci: Vito Fartek, Teo Kamenšek, Enej Šoštarič, Lan Celcer, Nik Zupančič, Nik Romih, Nik Hribernik, Filip Vodovnik, Taj Selčan, Vid Tramšek, Kimi Adamič, Jaka Ocepek in Peter Rahle lahko ponosni.

Finalisti na Dunaju: Bistričani (igralci selekcije do 9 let NK Kety Emmi Slovenska Bistrica) v rdeči opravi, Belgijci v modri
NK Kety Emmi
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta