Na Osnovni šoli Lenart s prizidkom do lažje organizacije in predvsem večje varnosti

Hojka Berlič Hojka Berlič
14.05.2024 14:00

Položili temeljni kamen za prizidek, ki bo omogočal selitev vseh učencev pod eno streho.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Polaganje temeljnega kamna in saditev drevesa 
Zmagoslav šalamun

V Lenartu so slovesno obeležili začetek del izgradnje prizidka k stavbi Osnovne šole Lenart. Gre za dobrih 7,4 milijona evrov vredno investicijo, v sklopu katere bodo dozidali matični stavbi osnovne šole okoli 2600 kvadratnih metrov površin. S prizidkom bodo pridobili prostor za devet učilnic prve triade, štiri specializirane učilnice za pouk likovne umetnosti, tehnike, računalništva in glasbene umetnosti, prostor za druženje, jedilnico, knjižnico s čitalnico, garderobe, prostore za učitelje ter ostale servisne prostore. "Pri tem sledimo dvema ciljema. Prvi je vidik organizacije, še bolj pomemben pa je varnost. Mi namreč vsak dan od spodnje do zgornje stavbe šole, okoli pol kilometra daleč, dnevno vodimo 120 otrok na kosila in nazaj, včasih pa tudi v knjižnico, računalniško učilnico in še kam," ob tem izpostavlja ravnatelj OŠ Lenart Marjan Zadravec. Prizidek pa bo omogočal selitev vseh učencev, ki jih je v tem šolskem letu skupaj 566, na le eno lokacijo.  Investicijo naj bi zaključili do konca julija prihodnje leto.

V spomin na dogodek so na dvorišču osnovne šole položili temeljni kamen in posadili hrast kot simbol moči in uspeha. Ta, kot pojasnjuje ravnatelj, odraža tudi vztrajnost in trdnost učencev, ki kot hrast kujejo trdne korenine v znanje in prijateljstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta