Mnogo skrbi novih občinskih svetnikov v Ormožu

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
14.02.2019 15:29

Opozarjajo na slabo izvedbo prizidka k športni dvorani Hardek, težave sofinanciranja številnih javnih zavodov, kopališča in novega hostla

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igralci RK Jeruzalem Ormož že leto dni ne morejo gostiti tekem v svoji dvorani.
Andrej Petelinšek

Prvič v novem mandatu so se ormoški svetniki posvetili vprašanjem, predlogom in pobudam. Ukvarjali so se s sofinanciranjem javnih zavodov, iskanjem rešitve za upravljanje bazena pa s hitro cesto Ptuj-Ormož in analizo naložbe v prizidek k športni dvorani Hardek. Zaradi sklepa občine Središče ob Dravi, da odstopi od financiranja nekaterih skupnih ustanov, kot so Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, projekt Zdravo življenje, ki ga izvaja tamkajšnje območno združenje Rdečega križa (RK), in od vzdrževanja ormoškega bazena, je plat zvona bil svetnik Jožef Cajnko iz NSi.

Igralci RK Jeruzalem Ormož že težko čakajo na prenovljneno dvorano.
Aleš Cipot

Pravičnejša porazdelitev

Župan Danijel Vrbnjak mu je pojasnil, da se zaveda težav pri financiranju muzeja in ogroženosti najmanj enega delovnega mesta: "Sem že sklical sestanke z vodstvom muzeja, ptujsko občino kot največjo ustanoviteljico in ministrstvom za kulturo ter obema občinama z ormoškega območja. Dogovarjamo se o rešitvah, pri čemer je treba upoštevati, da so obveznosti določene s pogodbo in je postopke treba upoštevati. Na sestankih z ministrstvom za kulturo je treba jasno opozarjati, da čeprav država financira veliko večino delovnih mest na Ptuju, ima ta velik upravljavski vpliv, medtem ko tukajšnje občine plačujemo zaposlene v ormoški enoti, kar se mi ne zdi primerno, zato je treba najti pravičnejši ključ financiranja skupaj z ministrstvom."

Igralci RK Jeruzalem Ormož že leto dni ne morejo gostiti tekem v svoji dvorani.
Andrej Petelinšek

​Strah pred učinkom domin

Kar zadeva strahove, da bi se podobne težave zgodile tudi pri drugih skupnih zavodih treh občin, kot so knjižnica, OŠ Stanka Vraza, glasbena šola, zdravstveni dom, lekarna in center za starejše občane, župan upa, da ne bo domino efekta: "Iščemo rešitve, ki bodo ohranjale vsebino dela in zaposlitve v omenjenih zavodih." Je pa res, je še pripomnil, da se je povišanje glavarine takoj izničilo z dogovorom o dvigu plač v javnih zavodih in upravi.

Množične dogodke in prireditve v športni dvorani pogrešajo tudi ormoški gimnazijci.
Arhiv Gimnazije Ormož
Novi ormoški hostel najemnika še nima.
Karolina Putarek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta