Miklavž na Dravskem polju: Znana lokacija knjižnice

Damijan Toplak Damijan Toplak
09.04.2022 03:00

Po več letih tehtanj, kam v Miklavžu umestiti knjižnico, je sedaj padla odločitev, da bo na območju tako imenovanega Miklavškega trikotnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Idejni osnutek nove krajevne knjižnice v Miklavžu na Dravskem polju
Občina Miklavž na Dravskem polju

Kot je potrdil miklavški župan Egon Repnik, je izgradnja krajevne knjižnice Miklavž predvidena v sklopu projekta izgradnje novega večnamenskega objekta, ki bo obsegal prostore izvajanja osnovne zdravstvene dejavnosti, prostore za spremljajoče dejavnosti in prostore, namenjene za ureditev Krajevne knjižnice Miklavž. Za projekt je bila za sedaj izdelana idejna zasnova, sicer pa je za kraje z nad 1500 prebivalci, Miklavž jih ima okrog 5000, predvidena vzpostavitev krajevne knjižnice.

Območje Miklavškega trikotnika v Miklavžu je bilo v preteklih letih bolj znano po postavljanju prvomajskega mlaja.
Andrej Petelinšek

Skupaj z zunanjo ureditvijo in novo ureditvijo parkirišč v skupni površini 2420 kvadratnih metrov bo večnamenski objekt tvoril sodobno zasnovan in prepoznavno oblikovan sklop, ki bo omogočal širok nabor izvajanja družbenih dejavnosti (zdravstvena dejavnost, kulturna dejavnost, spremljevalni programi …). Novi objekt bo na prostoru, ki je poimenovan Miklavški trikotnik, nasproti OŠ Miklavž na Dravskem polju, in sicer ob glavni cesti Miklavž-Loka. Po prvi varianti bo velikost miklavške krajevne knjižnice, ki bo delovala kot enota Mariborske knjižnice, 220 kvadratnih metrov, po drugi varianti pa 440 kvadratnih metrov. "Občina Miklavž na Dravskem polju trenutno nima podrobnih podatkov glede časovnice izgradnje, števila zaposlenih ter glavnih značilnosti knjižnice, saj so bile za analizo umestitve lokacije knjižnice uporabljene strokovne podlage na idejni ravni, prav tako niso na razpolago natančni podatki o finančni oceni stroškov. V naslednji fazi bo občina pristopila k aktivnostim v zvezi s postopki pridobivanja investicijske in projektne dokumentacije za izvedbo projekta," še sporoča župan Repnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta