Miklavž na Dravskem polju: Do direktorja občinske uprave s polnim mandatom po volitvah

Damijan Toplak Damijan Toplak
30.10.2022 04:15

Potem ko se je Zvonko Fištravec pred nekaj meseci zaradi osebnih razlogov upokojil, je za šest mesecev funkcijo vršilke dolžnosti direktorja miklavške občinske uprave prevzela Suzana Gomolj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast
Zvonko Fištravec je spomladi odšel z mesta direktorja miklavške občinske uprave in se upokojil.
Igor Napast

Gomoljeva je dolgoletna uslužbenka na miklavški občini. Nazadnje zaposlena kot višja svetovalka za družbene dejavnosti. Na miklavški občini so sicer izvedli javni razpis za novega direktorja občinske uprave, a po besedah župana Egona Repnika z njim niso bili uspešni. Prejeli so sicer deset prijav, dva sta sicer izpolnjevala vse pogoje, a eden ni želel nastopiti funkcije iz zdravstvenih razlogov, ker se mu je zaposlitev zdela preveč stresna, drugi je bil po mnenju Repnika preveč politično opredeljen, kar za takšno funkcijo naj ne bi bilo primerno.

Vršilka dolžnosti direktorice miklavške občinske uprave ostaja Suzana Gomolj.
Sašo Bizjak

Z delom Fištravca, ki je bil devet let direktor miklavške občinske uprave, so bili zadovoljni, a mu zdravstveni razlogi niso več dopuščali nadaljevati z delom. Za časa Repnikovega županovanja, se je sicer ugibalo, ali bo imenoval drugega, saj je Fištravec vodil upravo že pod prejšnjim županom, a se to ni zgodilo. Ker so pred vrati nove lokalne volitve, je tudi Gomoljeva vršilka dolžnosti, po volitvah pa se bo izvedel razpis. Kar pomeni, da bo imel morebitni novi župan pri izbiri proste roke.

Dvainpetdesetletna Gomoljeva ni povedala, ali se bo takrat prijavila na razpis. Bo pa z novim razpisom izbrani direktor pridobil petletni mandat, Egon Repnik si pri tem želi, da bi izbrani kandidat uspešno koordiniral delo občinske uprave, razbremenil delo župana, bil podkovan na pravnem področju, še posebej pa pri projektih, vezanih na sredstva EU. Miklavško občino v prihodnjih letih namreč čakajo pomembne investicije - ureditev Ptujske ceste v Miklavžu, kulturnega doma in zdravstvenega doma s knjižnico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta