Mažoretke iz Pesnice z evropskega tekmovanja z medaljami. Posebno nagrado so dobili tudi navijači

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
06.11.2021 03:00
Članice MTS kluba občine Pesnica so zastopale Slovenijo in bile uspešne.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mlajša skupina je osvojila tretje mesto, starejša drugo. Foto: Arhiv skupine
Arhiv Skupine

Tik pred krompirjevimi počitnicami so se članice mažoretne in twirling skupine občine Pesnica udeležile evropskega tekmovanja zveze NBTA v disciplinah mažoret in twirlinga v Poreču. Tam so med enajstimi reprezentancami ob ekipi mažoret iz Ribnice na Dolenjskem zastopale Slovenijo. Na EP sta se ekipi uvrstili z največ osvojenimi točkami na predhodnem državnem prvenstvu.

Iz Pesnice se je tekmovanja udeležilo 20 deklet, ki so se pomerila v dveh skupinah: mlajša skupina (Aladinke – plesale so na glasbo iz risanke Aladin) je zasedla 3. mesto v skupini juvenile, starejša skupina (Rusinje - plesale so na Kalinko) pa 2. mesto v skupini senior. To je bilo zanje prvo evropsko tekmovanje, le trenerka Lana Žabčič je že prej individualno uspešno tekmovala na podobnih tekmovanjih.

Arhiv Skupine

Nekaj naših članic je Slovenijo zastopalo tudi na twirling tekmovanju. V močni konkurenci in ob strogih kriterijih sodnikov so dosegle naslednje rezultate: Zala Verbošt (rythmic twirl preteen) 8. mesto, Eva Kociper (solo preteen) 10. mesto, Nika Vezovnik (solo 2 palici junior) 11. mesto, Maja Lončarič (rythmic twirl junior) 14. mesto, Sergeja Pauman (solo senior) 13. mesto, Lana Žabčič (solo dve palici senior) 5. mesto.

"Veseli smo, da smo se po dolgem času lahko udeležili tekmovanja v tujini, od koder se ponosni vračamo z medaljami. Tudi v času epidemije smo vadile individualno in online, zato uspehi niso izostali. Vzdušje na tekmovanju je bilo odlično, navezali smo stike s tekmovalkami iz drugih držav. Za uspešno pripravo na tekmovanje se zahvaljujemo naši glavni trenerki Lani Žabčič, pa tudi staršem, navijačem na tekmovanju in doma pred zasloni. Hvala vsem za spodbudo in podporo," je povedala članica pesniških mažoretk Barbara Anžel.

Pohvalijo se lahko tudi s posebno nagrado, ki jo podeljujejo na NBTA. Slovenski navijači, ki so bučno navijanje popestrili z ragljami in harmoniko, so osvojili nagrado za najboljšo navijaško podporo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta