Marjeta na Dravskem polju: Se bo treba za novogradnjo šole zadolžiti?

Katarina Trstenjak
05.10.2019 05:00

Sedanja finančna konstrukcija se ne izide. Občina Starše bo sicer poskušala za investicijo v vrednosti okoli 4 milijone evrov pridobiti tudi denar z razpisov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podružnična šola v Marjeti 
Boštjan Selinšek

Pisali smo že o nameri gradnje nove stavbe za podružnično osnovno šolo v Marjeti na Dravskem polju. Občina Starše si že več let prizadeva za moderen, sodoben objekt z novo telovadnico, na novo šolo pa čakajo tudi otroci in njihovi starši. A se, kot kaže, pri gradnji težko pričakovane šole zapleta - finančna konstrukcija se ne izide.
V minulih dveh letih je potekalo načrtovanje nove šole. Poročali smo tudi, da so oktobra lani pridobili gradbeno dovoljenje, ki pa je postalo pravnomočno šele marca letos. Kasneje so na občini pridobili tudi dovoljenje za zrušitev sedanje šole, projektantska ocena novega objekta pa znaša preko štiri milijone evrov. Občina v prihodnosti računa na denar Eko sklada za izgradnjo skoraj ničenergijskih stavb v vrednosti več kot pol milijona evrov. Nadejajo se tudi novega razpisa ministrstva za šolstvo, prijavili pa se bodo tudi na razpis Fundacije za šport. A finančna konstrukcija kljub vsemu še ne bo sklenjena, in občina ocenjuje, da se bo morala za gradnjo nove šole zadolžiti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta