Jakobski Dol: Večer posvetili zadnji obsojeni čarovnici

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
05.11.2022 04:40

KUD Jakob, Osnovna šola in vrtec Jakobski Dol ter društva v kraju so pred prazniki v spomin na čarovniške procese pripravili Večer Jerice Šef, zadnje jakobske čarovnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Male in velike čarovnice so se podile med izrezljanimi bučami.
Anita Kirbiš

Dogodek je bil zelo dobro obiskan in predvsem v veliko veselje otrok. Minuli petek popoldan je tako osrednji trg vasice začel spreminjati svojo običajno podobo. Osnovnošolci so izrezljali buče in jim poskušali vdihniti čim bolj grozljive podobe, z dekoracijami so se predstavili tudi društva in posamezniki. Ocenjevalna komisija v sestavi Srečko Gruber kot predstavnik društev, Zdenka Ekselenski, ravnateljica, in Erika Postružnik kot predstavnica staršev, so izbrali in nagradili najboljše. Nagrado za največjo dekoracijo je prejela šola, Društvo kmečkih žena Jakob je bilo nagrajeno za najbolj izvirno dekoracijo, Ibrahimova buča pa je bila izbrana za naj dekoracijo posameznika.

Vzgojiteljice vrtca so skrbele za poslikave obrazov otrok, članice KUD Jakob so s predsednico in koordinatorico dogodka Franjo Senčič pri stojnici z otroki pripravljale čarovniške lučke, s katerimi so v večernem sprevodu odšli do Jeričine spominske plošče in ji prižgali svečko. Nina Žavcer je predstavila njeno žalostno zgodbo. Na deželnem sodišču v gradu Gornja Radgona je bila leta 1661 obtožena čarovništva in zažgana na grmadi.

Na veselem druženju so s svojo ponudbo sodelovali: Turistično-vinogradniško društvo Jakob je poskrbelo za žejna grla, stojnica Društva kmečkih žena Jakob se je šibila od domačih dobrot, čajne zvarke iz zeliščnega vrta Pri Jožici je pripravljala Jožica Šerbinek, člani Enduro kluba pa so ob zaključku prireditve zakurili ogenj in spekli kostanj, ob katerem se je pogrel tudi župan občine Pesnica Gregor Žmak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta