Jakobski Dol: Med vinogradi in po gričih z novimi e-kolesi

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
12.06.2021 04:00
Pri Vinogradništvu Mulec so preteklo nedeljo v uporabo predali dvanajst električnih koles, od prej imajo že dvanajst mest za avtodome.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trak so prerezali (od leve): direktorica Razvojne agencije Slovenske gorice dr. Milojka Domajnko, vinar Roman Mulec in direktorica pesniške občinske uprave Milica Simonič Steiner.
Anita Kirbiš

Jakobski Dol, vasica v osrčju Slovenskih goric, se sicer ponaša z bogato vinogradniško in vinarsko zgodovino, poleg vina pa je turizem panoga, za katero se domačini zavedajo, da je zelo pomembna za razvoj kraja. Novembra predlani so se v Vinogradništvu Mulec lotili razširitve ponudbe z izgradnjo stojnih mest za avtodome, imenovanih Camperstop Mulec. Ta ponuja dvanajst sodobno opremljenih mest za avtodome. V času, ko so epidemiološki ukrepi dopuščali turistično dejavnost, se je Camperstop Mulec že dobro pozicioniral na avtokamperskem zemljevidu. Obiskovalci zatrjujejo, da gre za enega lepših in bolje opremljenih postajališč za avtodome (PZA), kar so jih obiskali. Še posebno so nad urejenostjo in naravo navdušeni tuji obiskovalci.

Ker pa je treba v turizmu zmeraj iskati nove rešitve in obiskovalcem ponuditi kar največ vsebin in doživetij, so v Vinogradništvu Mulec ponudbo na PZA nadgradili z nakupom dvanajstih električnih koles, in sicer jih je deset namenjenih za odrasle, dve pa za otroke. Na ta način družina Mulec, ki vodi vinogradništvo in camperstop, uvaja dodatno ponudbo na PZA ter obiskovalcem avtodomarjem ponuja možnost za aktivno raziskovanje okolice in turističnih doživetij na območju kraja, občine, LAS Ovtar in širše. Kolesarska e-doživetja so mogoča v dvoje, v skupinah in tudi družinam z otroki.

Po kratkem kulturnem programu sta na nedeljski slovesnosti sledila pogostitev in družabno srečanje. E-kolesa si je bilo mogoče ogledati in preizkusiti, na ogled je bilo postavljenih tudi nekaj novih modelov e-koles in avtodomov, predstavili so se lokalni vinarji in ponudniki. Kljub nalivu so ob dobri organizaciji izpeljali svečano predajo koles, igral je Pihalni orkester KUD Pošta Maribor, dogodka pa se je udeležilo več kot 100 obiskovalcev iz različnih krajev Slovenije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta