Inovacije v Talumu gonilo razvoja

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
08.10.2019 17:33

Vložek 100 tisoč evrov, prihranki zaradi inoviranja tudi 600 tisoč evrov letno

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Priznanja za inovacije v preteklem letu je prejelo skoraj 50 zaposlenih.
Andrej Petelinsek

V kidričevskem Talumu, kjer za spodbujanje inovativne dejavnosti letno namenijo 100 tisoč evrov, so danes celoletno prizadevanje vseh zaposlenih sklenili z osmim dnevom inovativnosti, podelili priznanja in druženje sklenili s srečanjem z Alenom Kobilico.

Inoviranje rdeča nit

"Inovativnost je gonilo razvoja, to je tudi naše vodilo. V preteklem desetletju smo vzpostavili sistem redne dejavnosti, v okviru katere lahko vsi zaposleni podajajo predloge. V eni od naših akcij tako zbiramo ideje na razpisano temo. Na današnjem dnevu inovativnosti smo podelili priznanja sodelavcem za inoviranje," pravi Marko Drobnič, predsednik uprave.

Priznanja za inovacije v preteklem letu je prejelo skoraj 50 zaposlenih.
Andrej Petelinsek
Podelitev priznanj ob dnevu inovacij v Talumu
Andrej Petelinsek
Alen Kobilica med predstavitvijo aplikacije za slepe v pametnem telefonu
Andrej Petelinsek

Letošnji nagrajenci

Podelili so tudi priznanja in nagrade trem sodelavcem, ki so v zadnjem letu podali največ inovativnih predlogov. Prejeli so jih Robert Marčič, strojni mehanik, PE Ulitki, z 38 predlogi, Denis Godec, projektant I/1, PE Servis in inženiring, z 29 predlogi, in Franc Kodrič, operater v varnostno-nadzornem centru Vargas-Al, s 25 predlogi.
V okviru akcije Upam si! so bili nagrajeni trije najbolje ocenjeni predlogi. Dali so jih Marjan Sagadin (model za napovedovanje predvidene porabe elektrike), Mateja Herak (avtomatiziranje procesa prijave na delovna mesta) in Jože Turk (vpeljava avtomatiziranega transporta žarilnih palet v proizvodnji rondelic).

Nagrada na področju profesionalnega inoviranja za izboljšan material in napredno tehnologijo obdelave za aluminijast nosilec avtomobilskega kolesa
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta