Hitrostna ovira v Rogozi bo

Damijan Toplak Damijan Toplak
29.10.2018 13:26

V prvi polovici novembra bodo na Cesti v Skoke v Rogozi znova postavili hitrostno oviro, ki pa bo inovativna ter ne bo moteča za intervencijska vozila in šolske avtobuse.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S postavitvijo hitrostne ovire bo naposled dokončana prenova Ceste v Skoke.
Damijan Toplak

Občini Hoče - Slivnica in izvajalcu del, podjetju Kokol in Kokol, je tokrat uspelo gradnjo druge faze kanalizacijskega omrežja ob Cesti v Skoke v kraju Rogoza dokončati celo nekaj dni pred podaljšanim rokom, ki je bil določen za 24. oktober. So pa krajani opazili, da ni več hitrostnih ovir oziroma t. i. ležečih policajev, ki bi poskrbeli za bolj zmerno vožnjo skozi kraj.

Hitrostna ovira pri OŠ Dušana Flisa v Hočah. Takšna bo poslej tudi na Cesti v Skoke v kraju Rogoza.
Domen Repa

Takšna ovira že pri hoški šoli

Na občini odgovarjajo, da bo hitrostna ovira na Cesti v Skoke znova postavljena. "Nanjo nismo pozabili. Postavljena bo nova, inovativna hitrostna ovira, ki ustavlja avtomobile, kombije, medtem ko omogoča normalne prehode intervencijskim vozilom in šolskim avtobusom. Identično hitrostno oviro lahko vidimo pri Osnovni šoli Dušana Flisa v Hočah," pojasnijo na Občini Hoče - Slivnica. Po naših podatkih naj bi bila ta ovira postavljena že v prvi polovici novembra.

Na novo asfaltirana Cesta v Skoke v kraju Rogoza
Damijan Toplak

Picerijo Mom izpustili

Spomnimo, da je bilo v dveh fazah zgrajenih 960 metrov kanalizacijskega omrežja, nanj pa priključenih 62 stanovanjskih objektov, a menda ne tudi bližnja picerija Mom. Sedež tega gostinskega objekta je resda v miklavški občini, a se drži strnjenega naselja Rogoza, od prvih hiš v Skokah v miklavški občini pa je oddaljen več sto metrov. "Z izgradnjo kanalizacijskega omrežja se bo uredilo odvajanje odpadnih voda v skladu z zakonodajo, v delu trase se bo zamenjal vodovodni cevovod, uredili bodo temelje za bodočo javno razsvetljavo. Za občane bodo zneski na položnicah višji, saj bodo odpadne vode vodile v Centralno čistilno napravo Dogoše, kjer se bodo tudi prečistile. Stroški bodo obračunani na podlagi porabe vode in cenika," so že pred časom napovedali v Občini Hoče - Slivnica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta