(FOTO) Ob ljubljanskem protestu, se je tudi na Ptuju zbralo okoli 100 protestnikov

29.09.2021 19:36
Preteklo sredo se je na Ptuju na mirnem protestu proti vladnim protikoronskim ukrepom zbralo okrog 300 protestnikov, danes nekaj manj, okoli 100.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Protest na Ptuju je potekal mirno. Foto: Hojka BERLIČ
Hojka Berlič

Protestom v središču Ljubljane, na katerih je več tisoč ljudi nasprotovalo vladnim protikoronskim ukrepom, še posebej pogoju PCT in cepljenju, so se minulo sredo prvič pridružili tudi protestniki na Ptuju. Na mirnem protestu pred mestno hišo se jih je zbralo okoli tristo. Kakšnih 100 pa jih je prav tako mirno, ob le občasnem aplavzu, žvižgih in vzklikih "svoboda", protestiralo tudi danes.

Na Mestnem trgu na Ptuju se je ob 18. uri na protestu zbralo kakih 100 ljudi. Foto: Hojka BERLIČ
Hojka Berlič

"Borimo se za svoje otroke, borimo se za to, da ne bomo sužnji v svoji državi, v svojem telesu. Nimamo nobene pravice. vse se nam odreka. Politiki nas delijo na cepljene in necepljene, kar je največja zabloda, kar sem jih slišala v življenju. Cepivo sploh ni preverjeno. Kdo je tisti v tej državi, ki dovoli, da se to dela. To je sramota. Zakaj je bilo potrebno v Ljubljani postavljati ograje? Česa se bojijo. Če nimajo slabe vesti, se ni treba ničesar bati," je svoje razloge za udeležbo strnila ena od protestnic. "Protestiram proti pogojem, ki so nesmiselni. Se pravi, protestiram za to, da bomo svobodni, brez omejitve, brez pogoja PCT. Vsekakor mora biti odločitev za cepljenje svobodna volja človeka. Prav tako mislim, da ni potrebe, da zdrav človek, če želi nekam iti, dokazuje, da ni bolan. Nalezljivih bolezni je namreč veliko, ni le covid," pa je dejal še eden od protestnikov, Aljaž Čerček.

Dogajanje so tudi danes budno spremljali policisti. Foto: Hojka BERLIČ
Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta