Festival Vurberk: Zlati zmaj ansamblu Opoj

JAT
27.06.2019 04:59

Zakladnica narodno-zabavne glasbe je bogatejša za štirinajst novih skladb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zlatega zmaja so tokrat odnesli člani ansambla Opoj.
Marko Novak

Minuli petek je bil v znamenju polk in valčkov. Na atraktivnem grajskem dvorišču na Vurberku se je zgodil 28. Festival narodno-zabavne glasbe Slovenije, vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo- in večglasnim petjem. Nastopilo je štirinajst ansamblov, vsak je zaigral dve skladbi, a samo ena je bila tekmovalna, druga pa iz bogate zapuščine Ansambla Lojzeta Slaka.
Krepko več kot tisoč ljubiteljev narodno-zabavne glasbe je prišlo iz vse Slovenije, tudi ansambli, ki so se potegovali za festivalske nagrade: Primorski fantje, Tik-tak, Hram, Špadni fantje, Valovi, Mladi Pomurci, Lunca, Poziv, Veseli Savinjčani, Ponos, Ansambel Jerneja Kolarja, Ansambel Blaža Hutevca, Dar in Opoj. Slednja zasedba je najbolj navdušila. Prejela je najvišjo festivalsko nagrado, zlatega zmaja, in nagrado radijskih postaj za najboljšo skladbo Kmečki fant muzikant avtorjev Tineta Lesjaka, glasba in priredba, in Vere Šolinc, ki je spisala besedilo. Srebrni zmaj je pristal v rokah ansambla Tik-tak, Dar je prejel bronastega. Zmaji so zbir točk strokovne žirije, radijskih postaj in občinstva, ki podeli tudi posebno plaketo, letos so si jo priigrali člani ansambla Poziv s skladbo Življenje je cvet, glasbo je prispeval Brane Klavžar, tekst pa Vera Šolinc.

Špadni fantje so prejeli plaketo za najboljšo vokalno izvedbo.
Marko Novak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta