Brunšvik: Nogomet je glavni na vasi

Katarina Trstenjak
05.12.2018 15:24

Športno društvo Brunšvik z nogometom žanje uspehe, je tudi edino registrirano društvo v kraju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jesenski prvaki iz Brunšvika
ŠD Brunšvik

Brunšvik je tista vas v občini Starše, ki je že več let znana po dobrem nogometnem klubu, saj mu je uspelo pred dvema letoma igrati celo v tretji slovenski nogometni ligi. Športno društvo Brunšvik je tudi edino društvo, registrirano v tem naselju, kar še bolj nakazuje ne njegovo pomembno vlogo v lokalnem življenju. Da še zmeraj igrajo dober nogomet, potrjuje rezultat - jesenski del prvenstva so končali na vrhu prve članske lige MNZ Maribor (sicer je bila odigrana še dodatna tekma že spomladanskega dela prvenstva, kjer so jih na lestvici sedaj prehiteli nogometaši iz Starš).
"Jesenski del prvenstva se je razpletel sanjsko. Igralci in trener Danijel Voglar so opravili odličen posel in si zaslužijo čestitke. Voglar je v tej sezoni celo prvič vodil člansko ekipo. V preteklosti je dosegal izjemne rezultate v slovenski ligi z NK Miklavž U15. Ker je domačin, smo si ga zelo želeli na naši klopi," je izbiro trenerja pojasnil predsednik društva Aleš Tihec. Zaradi krčenja tretje slovenske lige so pred sezono kar trije klubi izpadli iz višje lige. "Zato ima letošnji naslov jesenskega prvaka še višjo vrednost," doda Tihec in prizna, da si želijo končne prvenstvene zmage.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta