Brez premišljevanja skvačkala grb občine Starše

ŠTR
08.01.2022 03:00

Ker je bil grb Maribora že zaseden, je Barbara Solatnik skvačkala grb občine Starše, na katero ima lepe spomine. Kar dvakrat je skvačkano razparala, da je dobila izdelek, s katerim je zadovoljna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kvačkani grb občine Starše

Barbara Solatnik

Barbara Solatnik na facebooku videla pobudo Slovenija kvačka in takoj začela razmišljati, da bi se mu pridružila, ker se ji zdi pomembno, da poderemo stereotipe, da je to početje samo za babice. Ker je Mariborčanka se je najprej odločila za grb te občine, a je bil že zaseden. Vodja projekta Jadranka Smiljić ji je ponudila nekaj drugih in med njimi se je takoj in brez premišljevanja odločila občino Starše.

Osebni arhiv

"Nikoli nisem živela v občini Starše, a sem tam preživela veliko otroških dni in počitnic. Imam zelo veliko lepih spominov na celotno občino. Še zmeraj tam živijo tudi moji sorodniki. Posebej lepe spomine imam na staro mamo Angelo, starega ateja Franca in strica Mirana, pa še veliko ljudi je, na katere me vežejo zelo lepi spomini, a ni prostora, da bi jih naštevala," je zapisala Solatnikova. S kvačkanjem se je začela ukvarjati, ko je obiskovala srednjo šolo. Občasno tudi kleklja, šiva in počne še ogromno stvari. Ročno delo jo sprošča, uživa, ko vidi izdelke, ki nastanejo izpod njenih rok.

Grb občine Starše je pričela kvačkati 15. septembra lani in ga zaključila 17. novembra. "Delo je bilo kar zahtevno. Zato sem ga dvakrat razparala čisto do konca, ker sem želela imeti popoln izdelek. To mi je tudi uspelo in nanj sem zelo ponosna," še zaupa. Starški grb je sestavljen iz zelene, rumene, bele, modre, črne in bež volne, ki je slovenska - natančneje iz Majšperka. Velik je 161 in širok 131 centimetrov, težak pa je 1200 gramov. Želi si, da bi se katera od njenih dveh hčera prav tako naučila kvačkati. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta