Žvižge za Milaniča zamenjali goli za Jakirovića

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
01.06.2020 07:41

Nogometaši Maribora s pripravljalno tekmo proti Bravu opravili precej bolje kot s prvenstveno, pripravljalno obdobje pa izpeljali brez poraza

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Če je drugi polčas zadnjega testa napovedal, kaj zmorejo nogometaši Maribora, obljube o skoku na prvo mesto v državnem prvenstvu niso preveč pogumne. S 6:1 so vijoličasti na generalki pred nadaljevanjem marca prekinjene sezone v prvi ligi odpravili Bravo. "Takšna tekma ti vlije samozavest, potrdi, da delaš prav. Zagotovo je lahko še bolje, so pa fantje po sredini tekmi prišli k sebi. V prvem polčasu smo poskusili nekaj stvari, načrtovano je bilo, da v drugem dvignemo ritem. Vedeli smo, da se lahko izrazi razlika v kvaliteti, kar se je tudi zgodilo," je bil z zmago, drugo na tretji pripravljalni tekmi, zadovoljen trener Maribora Sergej Jakirović.

​Lutke za trening Maribora

Njegovi ekipi je uspelo, kar ji ni že vse od februarskega gostovanja v Murski Soboti. Dosegla je prvi gol na tekmi. Po podaji Roka Kronavetra iz kota je žogo na robu kazenskega prostora pričakal Blaž Vrhovec in jo z močnim strelom poslal v mrežo. Drugega uroka s pripravljalnih dvobojev proti Nafti in Kopru pa Maribor ni prekinil.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

Jakirović sprejel izziv Zahoviča

Tokrat ni premešal cele enajsterice že po 45 minutah, je pa vseeno na igrišče poslal za dve ekipi nogometašev. "Širina kadra nam omogoča rotacije, vsi lahko dobijo minute, kar bo ob tekmah na vsake štiri dni zelo pomembno. Teren je edino merilo, tam se lahko vsak dokaže," pravi Jakirović. Podobno, čeprav ne tako izrazito, je bilo že proti Nafti in Kopru, dolga klop 15-kratnih prvakov je največja prednost pred konkurenco. "Na to sem, če sem iskren, računal, saj imamo veliko dobrih igralcev. Računamo tudi, da bodo igralci, ki prej niso veliko igrali, imeli večjo željo za dokazovanje. Napori bodo veliki, dva meseca nismo trenirali, kar je za profesionalnega nogometaša ogromna doba," pravi nekdanji reprezentant BiH. Na levem krilu ima sladke skrbi. Tako Bajde kot Požeg Vancaš sta našla strelsko formo. "Eden bo moral sedeti, ni pa izključeno, da Bajde igra na desni strani. Veliko možnosti imamo, želim zdravo konkurenco, ki te na vsakem treningu preganja, da si boljši."

Gregor Bajde se je po trenerski menjavi približal prvi enajsterici. 
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta