(VIDEO in FOTO) Pokal Union: Olimpija do dveh lovorik na Bonifiki, Celjani nenatančni v zaključkih

Miha Dajčman
25.05.2021 22:40
V sklepnem dejanju klubske sezone na slovenskih nogometnih igriščih sta se za Pokal Union na Bonifiki pomerila Celje in Olimpija, Ljubljančani so slavili z 2:1. V ženskem finalu pokala so nogometašice Olimpije po kazenskih strelih premagale Beltinčanke.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavje Ljubljančanov na Bonifiki. 
Miha Dajčman

Celjani so sezono po osvojitvi naslova rešili v zaključku prve lige, ko so se izognili igranju dodatnih tekem za obstanek med elito, Ljubljančani so prvo ligo končali na tretjem mestu, osvojitev pokalne lovorike pa je obliž na rane po katastrofalnem zaključku prvenstva, ko so zapravili veliko prednost v borbi za naslov državnih prvakov. Za grofe je bila pokalna tekma priložnost, da si drugo leto zapored zagotovijo igranje v Evropi, a jim to ni uspelo, po porazu rumeno-modrih bodo v kvalifikacijah za konferenčno ligo zaigrali Domžalčani, ki so ligaško tekmovanje zaključili na četrtem mestu. Pred devetimi dnevi so Celjani v prvenstvenem obračunu Olimpijo premagali s kar 4:0.

Na Bonifiki so se nogometaši Olimpije po zmagi z 2:1 veselili sedmega naslova pokalnih prvakov, štirikrat je to tekmovanje osvojila stara Olimpija, Ljubljančani pa so v pokalu slavili tretjič v zadnjih štirih letih. Celjani so v finalu pokala nastopili desetič in devetič izgubili, zmagali so leta 2005.

Celjani so bili v prvem polčasu napadalnejši in večkrat prišli do strelov v okvir vrat Nejca Vidmarja. Prvi je v 14. minuti poskusil Luka Kerin, nato čez nekaj minut še Ivan Božić, oba strela pa je vratar Olimpije ubranil. V 25. minuti je hiter protinapad rumeno-modrih zaključil Advan Kadušič, a streljal mimo gola.

Olimpija si ni priigrala resnejših priložnosti, so pa zmaji izkoristili veliko napako celjske obrambe. Radivoj Bosić je v 32. minuti podal v kazenski prostor grofov, Žan Zaletel pa žoge ni izbil in do nje je prišel Đorđe Ivanović. Prvi strel Srba je Matjaž Rozman najprej ubranil, Ivanović je poskusil še enkrat in se naposled veselil 12. gola v sezoni. Celjani so imeli ob koncu prvega dela še eno priložnost, streljal je Mičo Kuzmanović.

Že v drugi minuti drugega polčasa pa so Celjani napovedali zanimivo nadaljevanje tekme, po lepo podaji Žana Benedečiča je Ivan Božić z roba kazenskega prostora z odličnim strelom premagal Vidmarja.

Ljubljančane izenačenje ni zmedlo, že v 53. minuti so bili znova v prednosti. Ivanović je prodrl po levi strani, žoga je nekako prišla do Nika Kapuna, ta pa je povišal na 1:2.

Predvsem Celjani so si v nadaljevanju tekme pripravili nekaj nevarnih priložnosti, igra je postajala vedno bolj odprta, velike priložnosti sta imela v 67. minuti Božić, ki je zadel prečko, in v 73. minuti Vrbanec, a je ostalo pri prednosti Olimpije, ki se je krčevito borila v zaključku obračuna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta