Saša Gajser: "Fantje so iztrošeni in potrebujejo čas"

Miha Dajčman Miha Dajčman
01.09.2020 01:00

Ko Oliver Bogatinov išče novega trenerja vijoličastih, Saša Gajser spet začasno prevzema krmilo in poskuša dvigniti ekipo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Vsak trener, ki bo prišel, bo imel pogoje in pomoč, primerljivo z največjimi klubi v Evropi," roko še neznanemu strokovnjaku ponuja Saša Gajser. 
Sašo Bizjak

Ni bil prvič v tej vlogi, moštvo je dvakrat vodil že po odhodu Anteja Šimundže iz Maribora konec avgusta 2015, tako kot v nedeljo proti Domžalam je takrat iztržil remi (0:0 proti Rudarju in 2:2 proti Krki, ko se je že vedelo, da bo novi trener Krunoslav Jurčić). Ekipo Maribora je Saša Gajser nekajkrat vodil še, ko je bil Darko Milanič kaznovan, prave priložnosti pa ni dobil, čeprav se je po odhodu Milaniča in Zlatka Zahoviča marca napovedovalo, da bo vijoličaste vodil do konca sezone. Tudi tokrat pa je le začasna rešitev kluba iz Mladinske ulice, že sredi tedna naj bi športni direktor Maribora Oliver Bogatinov predstavil naslednika Sergeja Jakirovića.

Opravičila za četrtek ni

V Domžalah si je 46-letnik želel tudi, da po dolgem času ne bi prejeli gola, a se mu želja ni uresničila: "Fantom ni bilo lahko, treba jih je razumeti, morda so bili v krču. Dali so vse od sebe, škoda, da nismo zmagali." V prvo postavo je Gajser postavil debitanta Jana Repasa, ki je zadel za vodstvo. "Igral je zelo dobro in pokazal, da bo velika okrepitev za Maribor," je ocenil nekdanjega nogometaša Domžal, ki še v četrtek ni bil pripravljen na igro, v nedeljo pa je bil eden boljših na igrišču.
Rezultatski padec Maribora v zadnjem času se zdi Gajserju nekaj običajnega: "Nimamo opravičila za četrtek, a čeprav se morda sliši čudno, je to normalen pojav v nogometu. Po toliko uspešnih letih je normalno, da pride do padca. Fantje so iztrošeni, rabimo čas, da se stvari reorganizirajo. Privilegij imamo, da smo doživeli ligo prvakov in evropsko ligo, navsezadnje tudi izpad proti Severnim Ircem, ker se iz tega lahko nekaj naučimo."
S tremi hrvaškimi trenerji (Ante Čačić, Krunoslav Jurčić, Jakirović) in dvema slovenskima (Milanič, Šimundža) je v devetih letih sodeloval nekdanji slovenski reprezentant. Če bo tudi ob prihodu novega v moštvu, mu bo v veliko pomoč pri prilagajanju na delo v Ljudskem vrtu. "Vsak trener, ki bo prišel, bo imel pogoje in pomoč, primerljivo z največjimi klubi v Evropi. Pritisk rezultata pa je visok, kar je včasih dobro, drugič moteče. Nenehni pritisk moramo znati prenesti in se z njim soočiti," je povedal Gajser.

Djuranović: Maribor se bo pobiral še nekaj časa

Po nedeljskem remiju je bil trener Domžal delno zadovoljen. Ob Kamniško Bistrico je prišel ranjen Maribor, česar se je nekdanji član vijoličastih zavedal. "Vem, da je v Mariboru zdaj potres. Četrtkov poraz je bil velik šok in udarec za ves slovenski nogomet, predvsem pa za Maribor, ki se bo pobiral še nekaj časa. Ampak nogomet je nepredvidljiv in zato zanimiv. Želim si, da se bodo vijoličasti pobrali in šli že naslednjo sezono po evropski poti iz preteklosti," je dejal Dejan Djuranovič, ki pa ni pričakoval nič lažjega dela za svojo ekipo.
Če bi morali v Mariboru končno ponuditi priložnost Gajserju, ni želel komentirati, je pa dejal, da bi na klopi rad videl domačega strokovnjaka: "Vseh 30 let slovenske lige, klubskega in reprezentančnega nogometa so bili vsi največji uspehi doseženi z domačimi, slovenskimi trenerji. Ne vidim razloga, zakaj ne bi klubi tako delali naprej in izbirali iz domače stroke, ki je dobra," je prepričan 52-letnik.
Po zadnjih informacijah v nogometnih krogih so možnosti za to velike. Na Bogatinovem seznamu sta se Slaviši Stojanoviću menda pridružila Dejan Grabić in Dušan Kosić, hrvaški trener Igor Jovičević pa naj bi bil predrag za blagajno vijoličastih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta