Ruska orožja za tekmo proti Sloveniji: Pazite, orjak napada

Marko Kovačevič
27.03.2021 08:01
Kdo so najnevarnejši igralci Rusije, ki bo v drugem krogu kvalifikacij za SP gostila varovance Matjaža Keka
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Artem Dzjuba je prvi adut Stanislava Čerčesova v napadu.
Reuters

Četrtfinalistka zadnjega svetovnega prvenstva bo poleti igrala na turnirju najboljših evropskih reprezentanc. Že to dovolj zgovorno priča o moči ruske nogometne reprezentance. Morda se je s poškodbo naturaliziranega Brazilca Maria Fernandesa moč nekoliko zmanjšala, a selektor Stanislav Čerčesov ima še vedno dovolj izbire. Kdo so najnevarnejši posamezniki zbornaje komande?

Hrust v kazenskem prostoru

Ker junaka svetovnega prvenstva Denisa Čeriševa zaradi poškodbe ni zraven, bo prvega aduta ruskega napada težko spregledati. Z devetimi goli je bil Artem Dzjuba prvi strelec Rusije v kvalifikacijah za EP, strelsko formo je obdržal v ligi narodov pa tudi v novem ciklusu 197 centimetrov visoki hrust še ni pozabil zabijati. K zmagi na Malti je prispeval gol in asistenco. S 27 goli je napadalec Zenita najboljši strelec generacije in četrti na večni lestvici.

Najvrednejši legionar

Z ocenjeno vrednostjo 19 milijonov evrov najdražji posameznik v tokratnem izboru selektorja Stanislava Čerčesova je prvi ideolog ruske igre. Aleksandr Golovin, ki je leta 2018 s selitvijo v Monaco postal najdražji izvozni produkt moskovskega CSKA-ja, je po jesenskih težavah zaradi poškodb ujel formo, v francoski ligi je 24-letnik, eden od štirih legionarjev v ruski reprezentanci, štirim golom dodal še sedem asistenc.

Golovin je z Rusijo že igral na svetovnem prvenstvu.
Reuters

Iličićev znanec

Večino tekem v prejšnji sezoni lige narodov, kjer ga je solidno zamenjal brat dvojček Anton, je zaradi poškodbe izpustil, kvalifikacije za SP je začel na klopi, na Malti vstopil v 57. minuti, a na soigralca Josipa Iličića v Atalanti varovanci Matjaža Keka ne smejo pozabiti. Aleksej Mirančuk, ki je za reprezentanco doslej dosegel pet golov, že polni statistiko, v Ta Qaliju je z asistenco omogočil Aleksandru Soboljevu za 3:1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta