Olajšanje v Kölnu: brez novih okužb

sta, šr
04.05.2020 15:24

Potem ko so pri nemškem nogometnem prvoligašu zaradi treh pozitivnih testov članov moštva sprožili alarm in ogrozili načrte nemške nogometne lige o hitri vrnitvi v tekmovalni ritem, je danes klub sporočil dobro novico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V nedeljo so v klubu izvedli nov sklop testov, danes pa so iz Kölna sporočili, da nihče ni bil pozitiven na testu novega koronavirusa. Testirali so vse igralce in spremljevalno osebje moštva.
V tem klubu so sicer pred dnevi imeli tri pozitivne teste, dva prizadeta sta igralca. Vsi trije so v karanteni in jih v nedeljo niso še enkrat testirali. Preostali člani ekipe bodo danes spet trenirali po načrtih v manjših skupinah, so sporočili iz kluba. Nemška liga se bo predvidoma nadaljevala, ko bodo uskladili vse potrebne podrobnosti in zagotovili stroge varnostne ukrepe. Pri odločitvi o nadaljevanju sezone bo sicer imela zadnjo besedo politika. Vodstvo lige se bo v sredo na videokonferenci pogovorilo z nemško kanclerko Angelo Merkel o možnostih nadaljevanja že maja, pri čemer je jasno, da na tekmah ne bo gledalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta