(ODZIVI) Kdo je lahko bolj zadovoljen z ničlo na derbiju in kdo bo v prihodnosti sedel na klopi Maribora in Olimpije?

02.10.2021 23:03
Trenerjevi oceni: čeprav je želel popraviti negativen niz, je Radovan Karanović zadovoljen s podobo Maribora, Savo Milošević pa verjame, da zmaga Olimpije ne bi bila nezaslužena
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Derbi pred 6600 navijači se je končal brez golov.
Andrej Petelinšek

Maribor ali Olimpija? Kdo je lahko bolj zadovoljen z derbijem brez golov v Ljudskem vrtu? "Tekma je bila zahtevna, to smo pričakovali. Sicer smo pričakovali tudi, da bomo prekinili niz nepremagljivosti Olimpije v Mariboru, tekmo smo dobro odprli, imeli nekaj priložnosti, dobro smo kontrolirali igro, je pa Olimpija v sodniškem podaljšku imela stoodstotno priložnost, tako da moramo biti na koncu zadovoljni z rezultatom," je po derbiju 12. kroga prve lige ocenil trener nogometašev Maribora Radovan Karanović.

Da je za mlado ekipo rezultat 0:0 na derbiju dober, verjame trener Olimpije Savo Milošević, ki je v začetno enajsterico uvrstil kar tri najstnike, Sešlarja, Kompana Breznika in Talla. "Ne bi bilo nezasluženo, če bi mi zmagali, a moramo priznati, da je tudi Maribor imel svoje priložnosti. Za derbi bi bilo boljše, če bi bilo 1:1 ali 2:2, a gledalci so imeli kaj za videti," je še dejal Milošević.

"Morda je pritisk derbija v glavah. To se je videlo, ko smo po dobrem začetku, treh priložnostih prepustili pobudo Olimpiji. Prihaja do napak. Morda so te tudi posledica neizkušenosti," razmišlja Karanović, ki je bil tretjič v vlogi prvega trenerja vijoličastih. Nekaj priložnosti si je njegovo moštvo pripravilo, a so ostale neizkoriščene. "Pri takem rezultatu in poteku dogodkov je težko iti v riziko, saj te nasprotnik lahko kaznuje."

Ni izključeno, da je bil prvi dvoboj Miloševića in Karanovića hkrati tudi zadnji. Vsaj v vlogah trenerjev Olimpije in Maribora. Milošević bo ena od "žrtev" prodaje kluba, saj naj bi novi lastniki – dosedanji predsednik Milan Mandarić zagotavlja, da je petmilijonski posel z nemškim poslovnežem Adamom Deliusom tik pred dokončanjem – želeli njegovo menjavo. "Nisem imel časa, da bi se ukvarjal s tem. Moje delo je na igrišču," pravi nekdanji odlični napadalec.

V Mariboru je po odhodu Simona Rožmana Karanović zagrabil za vajeti prvega moštva. Predstavljen je bil kot začasna rešitev. Kako dolgo bo še v tej vlogi? "V nadaljevanju bom vodil treninge. Do kdaj in kako, pa ne morem reči," je odgovoril Radovan Karanović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta