Nogometaš Maribora po tekmi s Colerainom pozitiven na dopinškem testu, dobil je štirimesečno prepoved igranja

M.D., M.K.
19.11.2020 18:00
NK Maribor je za danes ob 18. uri sklical izredno novinarsko konferenco.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na edini evropski tekmi Maribora letos so se veselili gostje s Severne Irske, po tekmi je bil na dopinškem testu Martin Milec in bil pozitiven.
Andrej Petelinsek

Nogometaš Maribora Martin Milec je zaradi pozitivnega dopinškega testa dobil štirimesečno prepoved igranja. Prepovedana sestavina je bila v zdravilu, ki ga je jemal proti astmi, iz Ljudskega vrta poroča Večerov novinar Marko Kovačevič. Milec je bil na dopinškem testu po evropski tekmi s Colerainom 27. avgusta, ki so jo vijoličasti izgubili po streljanju enajstmetrovk. Ker gre za splet nesrečnih okoliščin, je kazen (naj)milejša, je v uvodu novinarske konference dejal predstavnike za odnose z javnostmi v NK Maribor Stipe Jerić.

"Disciplinski organ UEFA je odločil, da je bilo zdravilo Berodual in s tem prepovedana učinkovina fenoterol, vnesena nenamerno, kar ponazarja tudi višina izrečene kazni. Kazen stopa v veljavo z današnjim dnem in velja do 19. marca," so zapisali v NK Maribor.

Nogometaš z ekipo ne bo smel trenirati do 17. februarja, zamenjavo na njegovem mestu klub ne bo iskal, saj je Milec po besedah športnega direktorja Oliverja Bogatinova nezamenljiv. "Za mano sta dva peklenska meseca, najtežja v moji karieri. Zgodila se je neverjetna napaka z vseh strani, ko sem vzel to zdravilo. Vzel sem ga izrecno za zdravljenje moje bolezni. Ne glede na vse okoliščine je krivda delno tudi moja, za kar moram sprejeti kazen. Žal mi je, da je prišlo do tega, po drugi strani pa sem miren. Vem, da nisem naredil nič narobe," je v solzah dodal desni bočni vijoličastih, ki je večini soigralcem težavo z dopingom zaradi postopka predstavil šele nekaj minut pred novinarsko konferenco.

"Ta kiks je, ne bom rekel opravičljiv, je pa razumljiv. Martin ima našo podporo, nobenega namena ni imel koga prevarati – nenazadnje smo tekmo, na kateri je prišlo do testa (Coleraine, op. a.), izgubili," je v bran nogometašu stopil Oliver Bogatinov. Vodja zdravniške službe vijoličastih Matjaž Vogrin verjame, da ni šlo za zlorabo dopinga, ampak za splet nesrečnih okoliščin.

Več sledi ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta